Loading...

Στο πλαίσιο των διαρκών και καθημερινών οχλήσεων προς το Υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος και τoυς επόπτες εκκαθάρισης, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου είχαν την Δευτέρα 11/2 συνάντηση στα γραφεία της Ασπίς Πρόνοια με την σύμβουλο εκκαθάρισης και στενή συνεργάτη του κ. Γ. Ραουνά, κα Ελπίδα Καράμπαλη, με την οποία συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, που έχουν να κάνουν κυρίως με την πορεία των κινήσεων του Συλλόγου σε σχέση με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΤτΕ, κινήσεις οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα, ώστε να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες πιέσεων.

Την Τρίτη 12/2 και ώρα 12.30μ.μ υπήρξε ανοικτή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Ε.Α.Ε.Ε για την ιδιωτική ασφάλιση.

Ομιλητές ο Υφ.Ανάπτυξης κ.α.Σκορδάς, ο γ.γ.του ΥΠΟΙΚ κ.Γ.Μέργος, ο Διευθυντής της ΔΕΙΑ της ΤτΕ κ.Σ.Ζάρκος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε.Ε κ.Γ.Κώτσαλος ο βουλευτής κ.Γ.Σταθάκης και ο κ.Τ.Γιαννίτσης.

Τα μέλη του Δ.Σ κ.Ν.Κεχαγιάογλου Θ.Πετρίδης και Γ.Στασινόπουλος διαβλέποντας την ευκαιρία να συναντήσουν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην εξέλιξη του θέματός μας ήταν παρόντα στην εκδήλωση.

Ο μόνος ο οποίος είχε μια εμπεριστατωμένη και μεστή συνομιλία μαζί μας ήταν ο Υφ.Ανάπτυξης κ.Σκορδάς. Μας δήλωσε ότι «διαβάζει ότι αφορά την Ασπίς και ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει και προβληματιστεί με κυβερνητικούς παράγοντες για το θέμα αυτό» Το βασικό πρόβλημα είναι το οικονομικό. Πρότεινε κάποιους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του, όπως μέσω φοροαπαλλαγών και τμηματικών καταβολών μέρους από την περιουσία της εταιρείας.

Ο κ. Μέργος ο οποίος «εν κινήσει» ουσιαστικά δήλωσε ότι περιμένει τον νέο εκκαθαριστή «να του δώσει εικόνα»!

Την 23/8/2012 στην ευρεία σύσκεψη του Υπουργείου Οικονομικών με παρόντα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ.Σ Κεδίκογλου (όπου μας είχε μεταφέρει «την επιθυμία του πρωθυπουργού για λύση του προβλήματος Ασπίς») είχε δηλώσει πως σε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ θα ξαναγινότανε σύσκεψη με συγκεκριμένες προτάσεις τους, αφού θα επεξεργάζονταν τις προτάσεις του Συλλόγου.

Από τότε περάσανε 23 εβδομάδες, για να δηλώσει ότι… περιμένει τον νέο εκκαθαριστή που έχει διορισθεί στην Ασπίς εδώ και 6 εβδομάδες αλλά ουσιαστικά ασχολείται (ο «νέος» εκκαθαριστής) με την Ασπίς εδώ και 52 εβδομάδες. Ο κ.Παπακωστόπουλος αποτελoύσε (και αποτελεί;) στέλεχος της KPMG (π.Δ/ντης Φορολογικού και Νομικού τμ. της εταιρείας) εταιρείας που έβαλε η ΤτΕ για να ελέγξει την έκθεση του επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής κ. Ι. Παντελίδη.

Τα μέλη του Δ.Σ μιλήσανε με στελέχη και νομικό σύμβουλο του ΥΠΟΙΚ που μας επανέλαβαν επίμονα ότι: « το θέμα σας σίγουρα δεν είναι στο συρτάρι».

Δυστυχώς ο κ.Ζάρκος κατάφερε να απουσιάζει και δεν μπορέσαμε να… μην ενημερωθούμε και από αυτόν.

Τώρα όσα αφορά τον κ.Κώτσαλο εξέφρασε την αναρμοδιότητά του, με τον κ.Σταθάκη να ενημερώνεται αναλυτικά και να δέχεται για μια πιο εμπεριστατωμένη προσέγγιση αργότερα.

Όπως διαπιστώνετε, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχουν προτάσεις για λύση ή για μια πιο σύντομη διέξοδο, αλλά απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.

Ο Σύλλογος ετοιμάζει πολύ σύντομα συγκέντρωση για την οποία θα ενημερωθείτε με νέα ανάρτηση.

2021-04-21T21:56:55+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok