Loading...

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ

– Επειδή ακριβώς το κράτος έχει ήδη πτωχεύσει, ο Σύλλογος πιέζει με τις μαζικές αγωγές, έτσι ώστε να δοθεί άμεση λύση στην εύρεση ανάδοχου. Όποιος επιθυμεί να προτείνει άλλη λύση και πιστεύει ότι το πρόβλημα λύνεται αλλιώς ευχαρίστως δεχόμαστε προτάσεις. Τα αόριστα σχόλια δεν ευνοούν την συζήτηση.

– Αναφορικά με τα έξοδα για τις αγωγές, ο Σύλλογος έχει ήδη ενημερώσει ότι το κόστος θα διαμορφωθεί στο τέλος της διαδικασίας συγκέντωσης των αιτήσεων ενδιαφέροντος. Μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε μαζέψει όλες τις αιτήσεις και τότε θα διαμορφωθεί και το κόστος από τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου. Όσο περισσότεροι καταθέσουν αιτήσεις τόσο μικρότερο θα είναι και το κόστος που θα επιμεριστεί στον καθένα. Τις 2 πρώτες εβδομάδες έχουμε εκατοντάδες αιτήσεις. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν πρώτα για το κόστος κι αν συμφωνήσουν συνεχίζουν, αλλιώς η αίτησή τους δεν είναι δεσμευτική.

– Ο καθένας μπορεί να εκπροσωπηθεί από δικό του δικηγόρο, ο οποίος θα καλεστεί να συνεργαστεί με το νομικό επιτελείο του Συλλόγου με στόχο να συμπιεστεί το κόστος. Υπάρχει διαφάνεια στην όλη διαδικασία.

– Οι μαζικές αγωγές εκδικάζονται με προτεραιότητα σε σχέση με τις ατομικές. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι αν κινηθούμε συνολικά θα έχουμε και πιο γρήγορα αποτελέσματα.

– Ο Σύλλογος προσπαθεί για το καλύτερο. Όποια λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, δεν έγιναν επί τούτου. Τα μέλη του Συλλόγου – ασφαλιστές, υπάλληλοι της ΑΣΠΙΣ και ασφαλισμένοι – έχουν όλοι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα: ΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΑΣΠΙΣ”. Οπότε στόχος όλων μας είναι η αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς που έχουμε υποστεί. Δεν υπάρχουν δεύτερες αναγνώσεις σε αυτό.

– Το ερώτημα “Αν δεν δικαιωθούμε” μας απασχολεί καθημερινά. Ωστόσο, αν καθίσουμε όλοι στον καναπέ μας και δεν παλέψουμε, δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί με την δική μας δικαίωση. Φυσικά, δεν μπορούσαμε από την πρώτη μέρα ανάκλησης της άδειας της ΑΣΠΙΣ να πάρουμε απόφαση για μαζικές αγωγές. Περιμέναμε την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο όπως φαίνεται δεν θα μας δικαιώσει και γι’ αυτό τον λόγο πιέζουμε με μαζικές αγωγές το κράτος.

– Το πρόβλημά μας είναι υπερκομματικό και πέρα από κάθε εκλογική διαδικασία. Είναι το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Η πίεση δεν γίνεται προεκλογικά αλλά συνολικά.

– Για το ζήτημα των ασφαλιστών: ο Σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για τη συμπεριφορά μεμονωμένων ασφαλιστών που δεν σέβονται τους πελάτες τους. Δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζουμε έναν ολόκληρο κλάδο σύμφωνα με τη δράση κάποιων ατόμων. Η εμπιστοσύνη όλων είναι κλονισμένη, αφού το κράτος διαβεβαίωνε για την φερεγγυότητα της ΑΣΠΙΣ με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

– Οι άμεσες κινήσεις του Γραφείου Τύπου του Συλλόγου: Εντός των επόμενων δύο μηνών θα κλιμακωθεί η επικοινωνιακή στρατηγική του Συλλόγου σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης. Στόχος είναι το θέμα μας να δημοσιοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα στο εξωτερικό για να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Θα έχετε διαρκή ενημέρωση μέσω του blog μας για οποιαδήποτε εξέλιξη.

– Το κράτος οφείλει να βρει λύση για την αποζημίωσή μας. Οι εποπτικοί του μηχανισμοί αδράνησαν και άφησαν απατεώνες σαν τον Ψωμιάδη να εκμεταλλευτούν τον κόπο και τα χρήματά μας. Γι΄αυτό και η αγωγή είναι εναντίον του ελληνικού κράτους.

– Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων πιέζει το κράτος για να βρει πειστικά επιχειρήματα ότι θα δικαιωθούμε. Δεν προσπαθούμε εμείς να σας πείσουμε ότι θα πάρετε τα χρήματά σας. Παλεύουμε ώστε το κράτος να μας πείσει και να δώσει πίσω τα χρήματά μας.

– Για τα σποτάκια που αναφέρθηκαν στα σχόλια σας παραπέμπουμε πιο πάνω όπου αναφέραμε τα σχετικά με την επικοινωνιακή στρατηγική του Συλλόγου. Όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί και θα εφαρμοστούν άμεσα.

– Αναφορικά με το κόστος εγγραφής των μελών στο Σύλλογο, το ποσό έχει διαμορφωθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Βάσει του άρθρου 6 του Καταστατικού του Συλλόγου, πόροι του είναι: α)Το δικαίωμα εγγραφής των μελών ορίζεται σε 20 ευρώ. β) Η ετήσια εισφορά των μελών ορίζεται σε 80 ευρώ. Τα ποσά της ετήσιας εισφοράς και δικαιώματος εγγραφής των μελών μπορούν να τροποποιηθούν μόνο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 14. Συνολικά δηλ. το ποσό για είναι κάποιος τακτικό και ενήμερο ταμειακά μέλος είναι 100 ευρώ. Αυτό σας δίνει δικαίωμα ψήφου στην εκλογή του ΔΣ, όπως επίσης μπορείτε να λαμβάνετε μέρος στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου.
Αυτά τα χρήματα βοηθούν στη λειτουργία του Συλλόγου, ώστε να είναι βιώσιμος και να μπορεί να παλεύει για τα δικαιώματα όλων μας.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία, σχόλιο ή πρόταση.

2021-05-12T11:42:55+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok