Loading...

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ!!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο υφυπουργός οικονομικών είτε μας δουλεύει ψιλό γαζί είτε είναι παντελώς άσχετος με το θέμα ή εμφορεί και τις δύο ιδιότητες αποσκοπόντας σε άλλες σκοτεινές σκοπιμότητες που δεν θέλουμε να πιστέψουμε. Από όποια οπτική γωνία και να το δούμε το θέμα η στάση του είναι επικίνδυνη για όλους: για τους ασφαλισμένους, για τον θεσμό, για την οικονομία…
Το σχέδιο νόμου που ανερυθρίαστα θέλει να φέρει προς ψήφιση λέει:

-Θα πάρετε το 50% των χρημάτων σας σε τρεις ετήσιες δόσεις από το 2013 και μετά εφόσον υπάρξει ανάδοχος ασφαλιστική εταιρεία ή κοινοπραξία αναδόχων εταιρειών. Το απλό ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: πως είναι δυνατόν να υπάρξει ανάδοχος αφού το πτώμα της Ασπίς έχει σκυλευτεί με κάθε τρόπο από τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες; Ποιούς θα αναδεχθεί κάποιος; Τους ανθρώπους με σημαντικά προβλήματα υγείας, τους ηλικιωμένους, τους κατόχους συντάξεων γήρατος και αναπηρίας, αυτούς που πλήρωναν 10-20 χρόνια για τις συντάξεις τους και την ασφάλεια ζωής τους ή αυτούς οι οποίοι τοποθέτησαν εφάπαξ τα χρήματά τους στην εταιρεία; Άρα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει με όρους οικονομικής λογικής κανένας ανάδοχος, συνεπώς το σενάριο αυτό δεν ευδοκιμεί εκτός αν έχει προκύψει συμφωνία με κρατική εταιρεία κάτω από το τραπεζι.
-Αν δεν εφαρμοστεί το πρώτο σενάριο, το δεύτερο ορίζει αποζημίωση από την εκκαθάριση της εταιρείας. Σε αυτό το σενάριο θα κληθούμε όλοι σε 7 χρόνια να συνεισφέρουμε και κάτι για τα έξοδα της εκκαθάρισης γιατί φυσικά δεν θα έχει απομείνει ούτε μισό ευρώ.

ΑΡΑ Ο ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Ας υποθέσουμε όμως ότι μια κρατική εταιρεία αναγκάζεται να κάνει την αναδοχή. Τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου αφού κανένας ασφαλισμένος δε θα δεχτεί το 50% των χρημάτων που με τόσο κόπο απέκτησε. Θα κατατεθούν χιλιάδες αγωγές εναντίον του Ελληνικού δημοσίου το οποίο θα κληθεί να τις πληρώσει με ετήσιο τόκο υπερημερίας 6%. Δηλαδή θα επιβαρυνθούν οι μελλοντικοί προϋπολογισμοί του κράτους από την εγκληματική ανεπάρκεια των σημερινών διοικούντων ενώ η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους θα είναι τεράστια ιδίως για τους οικονομικά ασθενέστερους οι οποίοι θα δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και την κατάθεση της αγωγής.

Η λύση που προτείνουμε είναι ξεκάθαρη εφαρμόσιμη και χωρίς κανένα άμεσο δημοσιονομικό κόστος. Δυστυχώς ο υφυπουργός αρνείται να μας ακούσει πεισματικά και αναιτιολόγητα κρατώντας μια στάση εξόχως αλλαζονική και αναξιοπρεπή προς Έλληνες πολίτες.

Εμείς τρέχουμε δεξιά και αριστερά -ευτυχώς σύσσωμη η αντιπολίτευση μας στηρίζει- και βλέπουμε βουλευτές όλων των κομμάτων προωθώντας την υπόθεσή μας. Έχουμε ζητήσει επίσημα ραντεβού από το γραφείο του Πρωθυπουργού και από το γραφείο του κύριου Παμπούκη. Ελπίζουμε ότι δεν θα περάσει ο παραλογισμός που προωθείται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει απαντήσει ακόμα.
Σχεδιάζουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις μας για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

2021-05-13T19:17:04+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok