Loading...

Την Πέμπτη 22-12-2011 και ώρα 2.00 μμ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Ασπίς Πρόνοια στο Μαρούσι με τον επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής τον κ.Ι.Παντελίδη.
Μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Θ.Πετρίδη και τον οργ.γραμματέα κ. Ν.Κεχαγιάογλου ήταν οι δικηγόροι κ.κ. Α.Βγόντζας, Θ.Κλουκίνας, Σ.Παπαχατζής, Α.Αβρανά από τα δικηγορικά γραφεία των Κ.Καλαβρός και Συνεργάτες, Α.Βγόντζα και Συνεργάτες
και Π. Σελέκου και Συνεργατών.

Τα θέματα της συνάντησης:

1ο Αποτίμηση των unit linked.
2ο Αλλαγές στην ανάρτηση.
3ο Ανακοπές στον πίνακα της ανάρτησης
4ο Διαδικασία αναδοχής.
Αφού έγινε εκτενής, έντονη, διαλογική συζήτηση επί δυο ώρες αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

Για την άδικη αποτίμηση των προϊόντων Unit Liinked (Ασπίς Plus, Ασπίς Βond Δ.Κ,Ασπίς Global κ.λ.π) θα ζητηθεί τροπολογία σε νόμο, από τους Νομικούς του Συλλόγου, στην Κυβέρνηση.

Από ενημέρωση του επόπτη, ακούσαμε ,ότι για την συγκεκριμένη εξαίρεση, δεσμεύεται από την υπουργική διάταξη του κ.Παπαθανασίου Υπουργού Οικονομικών, όπου την 16 Φεβρουαρίου 2009(!!!) ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ η υποχρέωση των ασφαλιστικών εταιρειών, να τηρούν αποθέματα για προϊόντα τύπου Unit Linked!!!
Για αλλαγές στον πίνακα χαρτοφυλακίου που αναρτήθηκε, θα γίνουν μόνο μετά την εκδίκαση των ανακοπών.
Οσο αφορά, μικρές και χωρίς αλλαγή στα οικονομικά στοιχεία αλλαγές, όπως, λάθη σε πατρώνυμα, ημερομηνίες γεννήσεως κ.λ.π μπορούν να γίνουν με έγγραφη ενημέρωση του επόπτη στην εταιρεία, για να ενημερωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις κατά την διαδικασία της πιστοποίησης.

Τέλος για την διαδικασία της αναδοχής δεν υπάρχει ,τίποτα, νεώτερο τουλάχιστον από δικής του πλευράς.

Πρακτικά, αυτή η διαδικασία, μετά την 9-1-2012 και την παράδοση του χαρτοφυλακίου έως τέλος του μήνα,από τον επόπτη, περνά στην ΤτΕ.

Εχουμε ήδη προχωρήσει στις διαδικασίες για την πρόταση της νομοθετικής ρύθμισης και θα την καταθέσουμε, αφού υποβληθεί στην απαραίτητη νομική επεξεργασία, μετά τις γιορτές.

2021-05-02T07:56:24+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok