Loading...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η προσέλευση των ζημιωθέντων στην πρόσφατη συγκέντρωση του Συλλόγου μας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Οι εξελίξεις είναι κατεγιστηκές και τα ερωτήματα που προέκυψαν και απαντήθηκαν από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και τον νομικό μας σύμβουλο ήταν δεκάδες. Πιο συγκεκριμένα:

Η αλλαγή της εκκαθαριστικής αρχής της Ασπίς φέρνει ελέγχους επί των προηγούμενων διαχειριστικών χρήσεων
Το πολύ ευχάριστο γεγονός των κερδισμένων εφέσεων από ανακοπές υπέρ των ζημιωθέντων του Ομίλου, αποκάλυψε δυστυχώς ότι δεν είχε γίνει αντίστοιχη πρόβλεψη για αποθεματικά κεφάλαια αντίστοιχα των ποσών των κερδισμένων εφέσεων από τους εκκαθαριστές, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εντάσσονται τώρα στους πίνακες λόγω των κερδισμένων εφέσεων θα πάρουν κανονικά την πρώτη δόση που τους αντιστοιχεί, θα υπάρξουν όμως καθυστερήσεις για όσους περιμένουν την δεύτερη δόση.
Ένεση ρευστότητας για την Ασπίς Πρόνοια θα αποτελέσει η πώληση ακινήτων που διαθέτει, όμως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με την μη καταβολή ΕΝΦΙΑ προηγούμενων ετών με αποτέλεσμα να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για διευκόλυνση των διαδικασιών.
Η ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τους ζημιωθέντες της Ασπίς Πρόνοια, αφού μέσω αυτού θα εισπράξουν το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου τους. Οι ασφαλισμένοι της Commercial Value θα εισπράξουν μικρότερο ποσοστό επί του κεφαλαίου τους -από το εγγυητικό- λόγω των μεγάλων αποθεμάτων που έχει η ίδια η εταιρεία. Σε συνάντηση που είχε μετά την συγκέντρωση ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Νίκος Κεχαγιάογλου με τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ κο Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και την διευθύντρια της ΕΑΕΕ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, διερευνήθηκαν διάφορα μοντέλα λειτουργίας του εγγυητικού κεφαλαίου έτσι ώστε αυτό να γίνει άμεσα λειτουργικό και προσοδοφόρο για τους ασφαλισμένους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις επί του θέματος.
Πολύ καλά τα νέα για την πλειονότητα των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν κάνει ανακοπή διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους μέσω της δικαστικής οδού. Η συντριπτική πλειοψηφία των εφέσεων στα εφετεία είναι ήδη κερδισμένα και οι ασφαλισμένοι εντάσσονται άμεσα στους πίνακες δικαιούχων ασφάλισης, ενώ προετοιμάζεται ειδική πρωτοβουλία για όσους δεν κέρδισαν στα εφετεία.
Η συσπείρωση των δυνάμεων εντός του Συλλόγου και η οικονομική του επιβίωση αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του αγώνα. Όπως έχει αποδειχτεί ως σήμερα, μόνο οι άοκνες προσπάθειες όλων μας έχουν αποφέρει αποτελέσματα και καρπούς, ενώ κάθε μέλος μας ξεχωριστά αποτελεί πηγή δύναμης για τον Σύλλογο, διότι εμφανιζόμαστε συσπειρωμένοι και ζωντανοί όποτε χρειάζεται να δείξουμε την δύναμή μας εκεί που πρέπει. Το γεγονός ότι κάποιοι εντάχθηκαν στους πίνακες και κέρδισαν τα εφετεία, σημαίνει ότι τώρα πολύ περισσότερο από ποτέ πρέπει να παραμείνουν ενεργά μέλη του Συλλόγου, διότι τυχόν διαρροές από την αριθμητική δύναμή μας θα δώσει το δικαίωμα σε όσους απεργάζονται νομοθετικές πρωτοβουλίες για περιστολή των δικαιωμάτων μας να το πράξουν. Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν αλλά η δυναμική μας και το μέγεθός μας τελικά επικράτησαν. Η ετήσια συνδρομή των 40€ αποτελεί την συνεχή αιμοδοσία του Συλλόγου προκειμένου να ολοκληρωθεί για όλους μας η επιτυχής διανομή των ποσών που δικαιούμαστε.

Λογαριασμός τράπεζας για κατάθεση
Alpha Bank : 166002002003116
IBAN GR 80 0140 1660 1660 0200 2003 116

Αιτιολογία: ΟΝΟΜ/ΜΟ ΜΕΛΟΥΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η προσέλευση των ζημιωθέντων  στην πρόσφατη συγκέντρωση του Συλλόγου μας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Οι εξελίξεις είναι κατεγιστηκές  και τα ερωτήματα που προέκυψαν και απαντήθηκαν από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και τον νομικό μας σύμβουλο ήταν δεκάδες. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η αλλαγή της εκκαθαριστικής αρχής της Ασπίς φέρνει ελέγχους επί των προηγούμενων διαχειριστικών χρήσεων
  • Το πολύ ευχάριστο γεγονός των  κερδισμένων εφέσεων από ανακοπές  υπέρ των ζημιωθέντων του Ομίλου, αποκάλυψε δυστυχώς  ότι δεν είχε γίνει αντίστοιχη πρόβλεψη για αποθεματικά κεφάλαια αντίστοιχα των ποσών των κερδισμένων εφέσεων από τους εκκαθαριστές, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εντάσσονται τώρα στους πίνακες λόγω των κερδισμένων εφέσεων θα πάρουν κανονικά την πρώτη δόση που τους αντιστοιχεί, θα υπάρξουν όμως καθυστερήσεις για όσους περιμένουν την δεύτερη δόση.
  • Ένεση ρευστότητας για την Ασπίς Πρόνοια θα αποτελέσει η πώληση ακινήτων που διαθέτει, όμως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με την μη καταβολή ΕΝΦΙΑ προηγούμενων ετών με αποτέλεσμα να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για διευκόλυνση των διαδικασιών.
  • Η ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τους ζημιωθέντες της Ασπίς Πρόνοια, αφού μέσω αυτού θα εισπράξουν το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου τους. Οι ασφαλισμένοι της Commercial Value θα εισπράξουν μικρότερο ποσοστό επί του κεφαλαίου τους -από το εγγυητικό- λόγω των μεγάλων αποθεμάτων που έχει η ίδια η εταιρεία. Σε συνάντηση που είχε μετά την συγκέντρωση ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Νίκος Κεχαγιάογλου  με τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ κο Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και την διευθύντρια της ΕΑΕΕ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, διερευνήθηκαν διάφορα μοντέλα λειτουργίας του εγγυητικού κεφαλαίου έτσι ώστε αυτό να γίνει άμεσα λειτουργικό και προσοδοφόρο για τους ασφαλισμένους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένονται  ενδιαφέρουσες εξελίξεις επί του θέματος.
  • Πολύ καλά τα νέα για την πλειονότητα των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν κάνει ανακοπή διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους μέσω της δικαστικής οδού. Η συντριπτική πλειοψηφία των εφέσεων στα εφετεία είναι ήδη κερδισμένα και οι ασφαλισμένοι εντάσσονται άμεσα στους πίνακες δικαιούχων ασφάλισης, ενώ προετοιμάζεται ειδική πρωτοβουλία για όσους δεν κέρδισαν στα εφετεία.
  • Η συσπείρωση των δυνάμεων εντός του Συλλόγου και η οικονομική του επιβίωση αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του αγώνα. Όπως έχει αποδειχτεί ως σήμερα, μόνο οι άοκνες προσπάθειες όλων μας έχουν αποφέρει αποτελέσματα και καρπούς, ενώ κάθε μέλος μας ξεχωριστά αποτελεί πηγή δύναμης για τον Σύλλογο, διότι εμφανιζόμαστε συσπειρωμένοι και ζωντανοί όποτε χρειάζεται να δείξουμε την δύναμή μας εκεί που πρέπει. Το γεγονός ότι κάποιοι εντάχθηκαν στους πίνακες και κέρδισαν τα εφετεία, σημαίνει ότι τώρα πολύ περισσότερο από ποτέ πρέπει να παραμείνουν ενεργά μέλη του Συλλόγου, διότι  τυχόν διαρροές από την αριθμητική δύναμή μας θα δώσει το δικαίωμα σε όσους απεργάζονται νομοθετικές πρωτοβουλίες για περιστολή των δικαιωμάτων μας να το πράξουν. Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν αλλά η δυναμική μας και το μέγεθός μας τελικά επικράτησαν. Η ετήσια συνδρομή των 40€ αποτελεί την συνεχή αιμοδοσία του Συλλόγου προκειμένου να ολοκληρωθεί για όλους μας η επιτυχής διανομή των ποσών που δικαιούμαστε.
  • Λογαριασμός τράπεζας για κατάθεση
  •   Alpha Bank : 166002002003116
  •   IBAN GR 80 0140 1660 1660 0200 2003 116
Αιτιολογία:  ΟΝΟΜ/ΜΟ ΜΕΛΟΥΣ
Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια
2021-04-15T07:19:22+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok