Loading...

Μετά από αίτημα του Δ.Σ του Συλλόγου, την Τετάρτη 18-5 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των εποπτών εκκαθάρισης και χαρτοφυλακίου ζωής κ.Βλαχογιάννη και κ. Παντελίδη στα γραφεία της Commercial Value.
Μετά από εκτενή συζήτηση 3.5 ωρών, όπου κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις-σκέψεις για την πορεία της εκκαθάρισης-αναδοχής του χαρτοφυλακίου της Ασπίς-Commercial τα πρώτα συμπεράσματα είναι τα παρακάτω:

1ον Η ανάρτηση του χαρτοφυλακίου με τις απαιτήσεις των συμβολαίων,ζημιών,κ.λ.π θα αναρτηθεί μετά τις 15-6 και εφόσον δεν προκύψει θέμα με την εποπτική αρχή (π.χ να θέλει και η ΤτΕ να ελέγξει τα ανακοινώσιμα στοιχεία) Αυτό σημαίνει, ότι, με την διαδικασία των ενστάσεων-ανακοπών που έχουν προθεσμία 40-50 ημερών, μετά την ανάρτηση, η πρόσκληση σε ασφαλιστικές εταιρίες, για την αναδοχή θα γίνει μετά τον Σεπτέμβριο του 2011.

2ον Η καταληκτική ημερομηνία 3-8-11 (ένα χρόνο μετά την δημοσίευση του 3867/10) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδοχής, ειδάλλως, της ένταξης και του χαρτοφυλακίου ζωής στην διαδικασία της εκκαθάρισης, θα πάρει παράταση έως το τέλος του 2011 με νομοθετική ρύθμιση.

3ον Η νομοθετική τροποποίηση που ετοιμάζεται,θα “βελτιώσει” το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο,για να μπορέσει να επιτευχθεί σε συντομότερο και με ευκολότερο τρόπο,(για τις ασφαλιστικές εταιρίες και το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής) η όποια αναδοχή.
Σύμφωνα με τους επόπτες, μάλλον δεν έχουν γίνει αποδεκτές, κάποιες (π.χ. περαιτέρω κούρεμα) από τις προτάσεις της ΤτΕ, και το όλο θέμα έχει πάει, πια ,στον ίδιο τον Υπουργό, κ.Παπακωνσταντίνου.

4ον Κατά δήλωση και των δύο παρισταμένων εποπτών (δικηγόρων) η έναρξη διαδικασίας παραγραφής (2ετη η 5ετη) των απαιτήσεων μας, θα ξεκινήσει, με την ανάρτηση του χαρτοφυλακίου ζωής.

5ον Η διαδικασία εκκαθάρισης είναι αρκούντως επίπονη, χρονοβόρα και σε πλήρη εξέλιξη. Την παρούσα εβδομάδα, γίνονται συναντήσεις στην Κύπρο, για τον “δρόμο” του χρήματος.

6ον Οι εποπτικές αρχές της εταιρίας έχουν κινηθεί (τακτικές εβδομαδιαίες επαφές με τις ανακριτικές αρχές) στην κατεύθυνση της θεμελίωσης ,βάσει στοιχείων, των ενεργειών που οδήγησαν, στην “κλοπή” της περιουσίας και των αποθεματικών της.

Ως Δ.Σ.του Συλλόγου,συζητήσαμε συγκεκριμένες προτάσεις ,για την επίτευξη της αναδοχής και ζητήσαμε να συμμετάσχουμε στην διαδικασία βελτίωσης του υφισταμένου νόμου 3867/10,στην κατεύθυνση εξασφάλισης των δικαιωμάτων μας.
Για άλλη μια φορά ,καταλάβαμε, ότι έχουμε έναν απίστευτα δαιδαλώδη και επίπονο δρόμο μπροστά μας.

Για όσους νομίζουν, ότι με ένα τρέξιμο λίγων …μέτρων θα έχουμε τελειώσει,δυστυχώς πρέπει να ετοιμάζονται (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) για …μαραθώνιο αρκετών…. χιλιομέτρων.

Οι προσδοκίες μας βέβαια ήταν, είναι και θα είναι, να υπάρχει ο δρόμος, και να προσπαθούμε σε κάθε στροφή να φέρνουμε πιο κοντά το…. τέρμα.

2021-05-06T16:32:39+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok