Loading...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Αγαπητά μας μέλη

Η 13η επέτειος από την ανάκληση της άδειας της Ασπίς Πρόνοια- την 21η Σεπτεμβρίου 2009 – δεν ήταν τόσο … γρουσούζικη, αφού εντός των επομένων ημερών ψηφίζεται επιτέλους η τροπολογία για την δεύτερη καταβολή από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής! Η επιστολή αυτή που σας στέλνουμε περιέχει και λίγη λυτρωτική εξομολόγηση αφού για να φτάσουμε σε αυτή την θετική εξέλιξη κυριολεκτικά δεινοπαθήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Οι προσπάθειές μας ξεκίνησαν την 21η Ιουνίου 2021 με επίσημη επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών για την άμεση ενεργοποίηση της β’ καταβολής δεδομένου ότι όπως μας εκμυστηρεύτηκε και ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής, ο μηχανισμός πλέον είχε στηθεί και θα μπορούσε εύκολα να εξυπηρετήσει την επόμενη δόση. Πήραμε πολλές προφορικές διαβεβαιώσεις πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των πρώτων καταβολών θα ξεκινούσε και η διαδικασία για την δεύτερη.

Όμως παρ’ όλες τις βάσιμες υποσχέσεις και την ανακοίνωση που σας κάναμε στις 9 Φεβρουαρίου μέσω της τηλεδιάσκεψης των μελών για σύντομη έκβαση, η υπόθεση δεν προχωρούσε με τίποτα αφού ο συντονισμός των 5 αρμόδιων θεσμικών φορέων και των 9 προσώπων –κλειδιών στην υπόθεση ήταν αδύνατος!

Μετά από πολύ αγώνα συναντηθήκαμε με τον διοικητή της ΤτΕ κύριο Στουρνάρα και όλο το επιτελείο του στις 28/03 και με τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Σταϊκούρα στις 07/05. Τελικά αποδείχτηκε ότι το κυριότερο εμπόδιο ήταν ο νέος πρόεδρος του ΕΚΖ κύριος Θεόδωρος Κοντοβαζαινίτης τον οποίο συναντήσαμε στις 17/05 σε μια αποκαρδιωτική συνάντηση γεμάτη ειρωνείες και αρνητικότητα από μέρους του για τις επόμενες καταβολές προς τους ζημιωθέντες. Από εδώ ξεκινάει ένας νέος γύρος εξαντλητικών επαφών προκειμένου να ξεπεράσουμε τα νέα εμπόδια με σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με υπουργείο και ΤτΕ και προσωπικές παρεμβάσεις σε υψηλόβαθμα στελέχη παντού.

Τελικά μετά από πολύ αγώνα και αγωνία αποφασίστηκε ξαφνικά να μπει η τροπολογία για ψήφιση στα μέσα του Ιουλίου με ποσό β’ καταβολής ύψους 20εκ€ όπως και στην πρώτη. Όμως αυτό το ποσό δεν αρκούσε για να πάρουν οι ζημιωθέντες ισόποση α’ και β’ δόση δεδομένου ότι πλέον είχαν μπει στις καταστάσεις και νέοι δικαιούχοι ,μετά από νέες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ,με αποτέλεσμα το ίδιο ποσό να μοιραστεί σε περισσότερους δικαιούχους. Χρειαζόμασταν 4 εκατομμύρια επιπλέον.

Επισκεφθήκαμε τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Άδωνη Γεωργιάδη τον ενημερώσαμε και υποσχέθηκε να βοηθήσει. Για καλή μας τύχη η ψήφιση της τροπολογίας αναβλήθηκε και από τέλος Ιουλίου θα έμπαινε για ψήφιση στο τέλος Αυγούστου. Μάθαμε ότι τελικά το ποσό δεν άλλαξε στο κείμενο. Έτσι ξεκινήσαμε και πάλι έναν μαραθώνιο επαφών. Στέλνουμε σε όλους τους φορείς στις 08/08 νέα επιστολή μέσω της οποίας ενημερώνουμε για πιο λόγο τα 20εκ€ θα έκαναν περισσότερη ζημιά στην υπόθεση παρά όφελος. Τελικά μετά από μεγάλες πιέσεις, το τετράγωνο των κυρίων Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Στουρνάρα και του προέδρου της Ένωσης Ασφ. Εταιρειών Σαρρηγεωργίου αποφασίζουν να δοθούν 25εκ€!

Τα εμπόδια όμως δεν σταματούν εδώ αφού η τροπολογία βρίθει ελαττωμάτων τα οποία επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Κεχαγιάογλου στην Οικονομική επιτροπή της Βουλής. Την ομιλία του σας την παραθέτουμε. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στις επόμενες ημέρες δεν θα παρουσιαστεί κάποιο ακόμα εμπόδιο και όλα θα κυλήσουν ομαλά ως την ψήφιση.

Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εμείς πρώτοι από όλους θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα για όλους τους ζημιωθέντες αλλά όπως αντιλαμβάνεστε η υπόθεση σκοντάφτει συνεχώς σε απρόσμενα εμπόδια και η προσπάθεια θα πρέπει να είναι καθημερινή και επίπονη.

Γι αυτό τον λόγο η συσπείρωσή μας και η υποστήριξη όλων προς τον Σύλλογο δεν αποτελεί μόνο λόγο ύπαρξης ενός απλού σωματείου αλλά λόγο ύπαρξης ελπίδας για όλους όσους ζημιώθηκαν και θέλουν πίσω τα λεφτά τους, τους κόπους και τις αγωνίες τους. Όσοι από εσάς ζείτε τον Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια ελπίζουμε ότι κατανοείτε πως χωρίς αυτή την ενοχλητική ομάδα ανθρώπων που απαρτίζουν το ΔΣ μας δεν θα υπήρχε καμία ελπίδα λήψης έστω και ενός ευρώ από τα ταμεία της εταιρείας. Το δε ΕΚΖ απλώς δεν θα υπήρχε για εμάς! Αυτά τα λέμε με μεγάλη συστολή και πρώτα από όλα για να τα ακούμε εμείς οι ίδιοι για να παίρνουμε θάρρος και να συνεχίζουμε, αλλά και σε όλους εσάς που αποτελείτε τα ζωντανά κύτταρα του Συλλόγου και από εσάς τροφοδοτούμε το ρεζερβουάρ των εμπνεύσεών μας για να προχωράμε μπροστά.

Μένουμε όλοι μαζί και συνεχίζουμε για την επόμενη στάση που αποτελεί την πρότασή μας για την συνολική επίλυση του προβλήματος έως το τέλος του 2024.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

  • ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΚΕΧΑΓΙΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 

2022-09-22T14:59:07+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok