Loading...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ Αθήνα, 21/4/2015
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Πρωτ.72
με έδρα Αθήνα

Προς : Υπουργό Υγείας Κο Παναγιώτη Κουρουμπλή

Θέμα : Ανεφάρμοστος Νόμος για τους ανασφάλιστους της Ασπίς Πρόνοια

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Ένα από τα ”μικρά” και μάλλον ανέξοδα προβλήματα που κληρονομήσατε, είναι η αποκατάσταση βάσει του Ν. 3867/ 2010 άρθρο 2 παρ.6 των ασφαλισμένων των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value οι οποίοι έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους από τους προκατόχους σας βιώνοντας -μερικοί από αυτούς- δραματικές καταστάσεις υγείας.

Συγκεκριμένα ο νόμος ορίζει:

”Όσοι ασφαλισμένοι διαθέτουν νοσοκομειακό συμβόλαιο ή νοσοκομειακό παράρτημα συμβολαίου ασφάλισης ζωής, εντάσσονται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις κατηγορίες των ατόμων που δικαιούνται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν.1076/1980, όπως ισχύει, μέχρι την περάτωση των παραγράφων 2 έως 5 του παρόντος άρθρου. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται η αρμόδια υπηρεσία και η διαδικασία για τη χορήγηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων, η θέση νοσηλείας και ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής”

Η παράγραφος αυτή του νόμου έπρεπε να είχε τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2010. Πέντε χρόνια μετά κάποιοι από τους ασφαλισμένους δεν ζουν επειδή δεν είχαν καμιά δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ιατρική υπηρεσία, ενώ κάποιων άλλων η υγεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας αυτής της αδυναμίας.
Σας παρακαλούμε να δώσετε τέλος σε αυτή την εγκληματική ολιγωρία και να αποκαταστήσετε άμεσα αυτή την μικρή ομάδα η οποία είναι εντελώς απροστάτευτη σε θέματα υγείας.
Θα επιθυμούσαμε μια σύντομη συνάντηση μαζί σας για να σας ενημερώσουμε πιο αναλυτικά για το ζήτημα.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του Συλλόγου

2021-04-17T21:29:45+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok