Loading...

21η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΖΩΗΣ!

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την μοναδική στα παγκόσμια χρονικά ανάκληση άδειας ασφαλιστικής εταιρείας ζωής. Μπορούμε ασφαλώς να περηφανευόμαστε ως χώρα ότι πετύχαμε για άλλη μια φορά κάτι μοναδικό και πρωτοποριακό προσφέροντας για άλλη μια φορά τα φώτα μας στον υπόλοιπο απολίτιστο κόσμο. Αφήσαμε χιλιάδες χρόνια πίσω τους βάρβαρους οι οποίοι:

· σέβονται τους πολίτες τους
· διαθέτουν και τηρούν κανόνες διαφάνειας και ισοπολιτείας
· ασκούν πραγματική εποπτεία σε ευαίσθητους τομείς της οικονομίας
· αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους έναντι των πολιτών που αδίκησαν
· πονούν με τον πόνο του άλλου

Εμείς ως θεμελιωτές της δημοκρατίας και της ευνομούμενης πολιτείας λειτουργώντας πάντα υπερβατικά και πρωτοποριακά:

· ψηφίζουμε νόμους με σκοπό να μην τους τηρήσουμε παρά μόνο για να κατευνάσουμε τις αντιδράσεις των πολιτών. Έτσι εισάγουμε μια νέα ηθική διακυβέρνησης που όμοιά της δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν ούτε ολοκληρωτικά καθεστώτα
· ψηφιζόμαστε για να αναλάβουμε ευθύνες και μετά κρυβόμαστε για να μην τις αναλάβουμε
· αδιαφορούμε ή μάλλον ηδονιζόμαστε όταν ο άλλος πονάει γιατί του γινόμαστε περισσότερο απαραίτητοι
· ασχολούμαστε συνέχεια με τα προβλήματα των απλών πολιτών αλλά ποτέ δεν τα λύνουμε γιατί έχουμε άλλα σοβαρότερα προβλήματα να μην λύσουμε

Σήμερα σβήνοντας μαζί με άλλους ευτυχισμένους ασφαλισμένους τα κεράκια της τούρτας των 5 ετών από την ημέρα της ανάκλησης της άδειας της Ασπίς Πρόνοια, δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε και να μην τιμήσουμε εξέχοντα πρόσωπα και θεσμούς που φρόντισαν και δούλεψαν για να διαιωνιστεί το ζήτημα αυτό έτσι ώστε να το ζήσουν και οι υπόλοιπες γενιές των Ελλήνων. Ας χειροκροτήσουμε λοιπόν όλοι μαζί:

· Τον υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου για την απόφασή του να βάλει τέλος στην γάγγραινα του ασφαλιστικού χώρου αφήνοντας στον τόπο περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες μέσα σε μια μέρα. Επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών που δεν θα απειληθεί ποτέ. Θα μείνουν στην ιστορία τα δελτία τύπου τα οποία διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι κανείς ασφαλισμένος δεν θα χάσει τα δικαιώματά του και τα χρήματα που έχει αποταμιεύσει.
· Το ασυναγώνιστο δίδυμο Παπακωνσταντίνου – Σαχινίδη του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αφού μας διαβεβαίωσαν ότι το κράτος έχει συνέχεια, μετά ασχολήθηκαν με σοβαρότερα προβλήματα (έσωσαν την χώρα από την χρεοκοπία) και ακύρωσαν τις ελπίδες των ασφαλισμένων, γιατί όποιος ελπίζει σε αυτήν την χώρα αποτελεί ξένο σώμα. Θα μείνει στην ιστορία ο περίφημος νόμος 3867 ο οποίος ψηφίστηκε με αποκλειστικό σκοπό να μην εφαρμοστεί αλλά για να το βουλώσουν οι ενοχλητικοί ασφαλισμένοι (δεν φτάνει που υποφέρουν φωνάζουν κι από πάνω!)
· Την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και τον τότε πρόεδρό της Δούκα Παλαιολόγο ο οποίος αντί να ασχοληθεί με το μέλλον του θεσμού επέλεξε να κάνει πλιάτσικο -μαζί με τους υπόλοιπους – συλλέγοντας επιλεκτικά τα συντρίμμια των ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς. Θα μείνει στην ιστορία η φράση του ”κουτσά άλογα” για τους ασφαλισμένους οι οποίοι εγκλωβιστήκαν και δεν μπόρεσαν ποτέ πια να ασφαλιστούν σε άλλη εταιρεία. Η πρακτική αυτή πληρώθηκε σκληρά και πολλαπλάσια τα επόμενα χρόνια για το σύνολο του χώρου και την Εθνική οικονομία.
· Τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αρμόδιο – αναρμόδιο Υφυπουργό Χρήστο Σταϊκούρα. Ιδιαιτέρως ο δεύτερος μόλις ανέλαβε τον υπουργικό θώκο ξέχασε αμέσως το ζήτημα Ασπίς με το οποίο ασχολούνταν σκληρά και ιδιαιτέρως όταν έκανε αντιπολίτευση. Η εξουσία προκαλεί αμνησία όμως οπότε θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένος. Παρόλα αυτά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μέσω ειδικού συμβούλου ασχολείται καθημερινά με το πρόβλημα προτείνοντας λύσεις οι οποίες όμως αφορούν άλλο πρόβλημα.
· Τον πρώην υπουργό Οικονομικών και τωρινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος επιθυμεί σφόδρα να μας συναντήσει ως επόπτης του χώρου αλλά δυστυχώς λείπει συνεχώς στο εξωτερικό. Μάλλον ψάχνει τεχνογνωσία για να λύσει το ζήτημα.
· Τους πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο, Παναγιώτη Πικραμμένο, Αντώνη Σαμαρά γιατί έδωσαν εντολές και έσκυψαν αμέσως πάνω από το πρόβλημα με τεράστια σπουδή και ενδιαφέρον για τον κόσμο που υποφέρει. Κατάφεραν να διαθλάσουν τον χώρο και τον χρόνο δίνοντας μαθήματα στρατηγικής διακυβέρνησης κάνοντας ένα πρόβλημα 5 λεπτών να διαρκέσει 5 χρόνια. Ταυτόχρονα παρέδωσαν ρεσιτάλ χρηστής οικονομικής διακυβέρνησης αφού αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τρόπο ο οποίος θα απέφερε τεράστια κέρδη στον θεσμό και την Εθνική οικονομία, κατάφεραν να αποφέρει καταρράκωση του θεσμού και εκατοντάδες εκατομμύρια ζημιά στην Εθνική οικονομία. Μπράβο τους!
· Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκκολαπτόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όταν το κόμμα του ήταν στο 3% μας είδε 3 φορές ενώ από τότε που ψήλωσε μας αγνόησε ολοκληρωτικά. Εύγε του βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και μπορούμε να βασιστούμε πάνω του για την σίγουρη λύση του προβλήματος.

Έπειτα από τις ευχαριστίες και προς τιμήν όλων αυτών, προτείνουμε την καθιέρωση της 21ης Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμιας ημέρας ανάκλησης ασφαλιστικής εταιρείας ζωής κάτι που εύκολα θα αποδεχτεί η παγκόσμια κοινότητα έτσι ώστε να διαφημίσουμε τα επιτεύγματα του Ελληνισμού σε όλον τον κόσμο.

Όσο για τους ασφαλισμένους οι οποίοι συνεχίζουν να υποφέρουν ας ελπίσουμε ότι οι εξελίξεις που αναμένονται από τον δικαστικό χώρο θα αποδειχθούν θετικές και ότι μετά τα γενέθλια θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την δικιά μας ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

2021-04-18T19:50:41+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok