Loading...

Η συγκυβέρνηση της χώρας από τα τρία  φιλοευρωπαϊκά κόμματα μετά τις εκλογές,  μας έδωσε ελπίδες για μια σύντομη προώθηση της επίλυσης του ζητήματός μας. Οι ελπίδες αυτές τροφοδοτήθηκαν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, κεντρικά στελέχη των οποίων μας διαβεβαίωσαν ότι θα προωθήσουν μια δίκαιη και γρήγορη  επίλυση του θέματος.

Οι προσδοκίες μας φάνηκε να δικαιώνονται όταν, πριν καν τελειώσουν οι διακοπές του Αυγούστου, στις 23/08/2012, κληθήκαμε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για να ενημερώσουμε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κύριο Γ. Μέργο σχετικά με τις θέσεις μας. Στην σύσκεψη ήταν επίσης παρών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Κεδίκογλου, ο οποίος μας μετέφερε την επιθυμία του πρωθυπουργού για σύντομη επίλυση του προβλήματος, ο κύριος Βογιατζής υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρόεδρος της ΔΕΙΑ, ο τότε επόπτης εκκαθάρισης της Ασπίς κύριος Βλαχογιάννης, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι πρόεδροι των δύο Σωματείων της Ασπίς, Θεοχάρης Πετρίδης και Κατερίνα Σιδέρη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κύριος Μέργος, αφού μας ζήτησε να επικαιροποιήσουμε τις προτάσεις μας, μας ενημέρωσε ότι εντός των επομένων 10 ημερών θα έχουμε νέα σύσκεψη, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους.

Από εκεί και μετά άρχισε ένα γαϊτανάκι επαφών, οι οποίες είναι αλήθεια ότι συνέπεσαν με μια πολύ επώδυνη διαδικασία για την χώρα, αφού όπως όλοι θυμόμαστε ολόκληρος  ο Σεπτέμβριος -και όχι μόνο αυτός- είχε κατακλυστεί από την επικαιρότητα των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα, την συν – απόφαση των κομμάτων εξουσίας  για τα μέτρα, την ψήφιση αυτών των μέτρων και τέλος την απόφαση για την λήψη της περιβόητης δόσης του δανείου. Αφού λοιπόν έτρεχαν όλες αυτές οι καυτές εξελίξεις στο προσκήνιο της πολιτικής της χώρας, οι προσπάθειες επικοινωνίας μας έπεφταν σε διαρκείς αναβολές αφού όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε πέσει με τα μούτρα στην διάσωση της χώρας.

Στις 22/10/2012 γίνεται η πρώτη συνάντηση με τον κύριο Παπακωστόπουλο τον νέο επόπτη εκκαθάρισης της Ασπίς και της Commercial, ο οποίος μας δίνει να καταλάβουμε ότι θα μας βοηθήσει και στο πολιτικό επίπεδο – στα μέτρα των δυνατοτήτων του και των γνωριμιών του – για την  προώθηση της συνολικής επίλυσης του προβλήματος, ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια της εκκαθάρισης. Σε άλλες δύο συναντήσεις που κάνουμε μαζί του δείχνει ότι έχει ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση που μας υποσχέθηκε, αφού έχει ήδη προωθήσει ζητήματα σχετικά με την φορολόγηση της εκκαθάρισης προς το συμφέρον των ασφαλισμένων, ενώ ταυτόχρονα περιμένει το κατάλληλο timing για μια συνάντηση συνολικής πολιτικής διευθέτησης του ζητήματος.

Στις δεκάδες  τηλεφωνικές επαφές που έχουμε με προσβάσιμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών ενημερωνόμαστε ότι το θέμα μας βρίσκεται σε διαρκή επικαιρότητα και γίνονται συνεχώς διεργασίες πάνω σε αυτό.

Όπως καταλαβαίνετε εμείς είμαστε εξαιρετικά δύσπιστοι για όλα αυτά μετά από 1180 μέρες αναμονής. Τα περιθώρια της νέας κυβέρνησης για πολιτική επίλυση του προβλήματος εξαντλούνται. Το ίδιο και τα δικά μας.

Το Σωματείο μας θα κάνει ότι πρέπει προς την κατεύθυνση της πολιτικής διευθέτησης  του ζητήματος. Οι προτάσεις για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σταθμίζονται  από τον Σύλλογό μας αλλά υπάρχει έντονος προβληματισμός αφού η πράξη έχει δείξει ότι δεν ωφελούν, καθώς καθημερινά πολυπληθείς ομάδες διαδηλώνουν χωρίς αποτέλεσμα. Εφόσον δεν λειτουργήσουν οι άγραφοι νόμοι της κοινής λογικής, τότε θα στραφούμε οριστικά προς την δικαστική επίλυση του ζητήματος όπου πλέον αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούμε. Ήδη οι χιλιάδες αγωγές που έχουν κατατεθεί έχουν εντείνει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ας ελπίσουμε όμως ότι τελικά θα δοθεί τις επόμενες ημέρες μια νότα αισιοδοξίας από τις ανακοινώνεις που περιμένουμε. Μετά από αυτές τις εξελίξεις θα αποφασίσουμε οριστικά για την κατεύθυνση προς την οποία θα στραφούμε.

2021-04-22T15:05:03+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok