Loading...

Η ψήφιση του νόμου που μας αφορά θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή για οποιεσδήποτε βελτιώσεις με κύρια σημεία αναφοράς

την συμμετοχή του κράτους στη λύση -πέραν του εγγυητικού- τον ακριβή προσδιορισμό της χρονικής στιγμής που θα γίνει η εκκαθάριση και την υπαγωγή των ομολογιακών αποθεματικών των Ασπίς , Commercial Value στο άρθρο 21.

Με το άρθρο 21 τα ομόλογα που κατέχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αποτιμώνται πλέον σε τιμές κτήσης και όχι σε τρέχουσες με αποτέλεσμα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών εταιρειών να ενισχυθούν λογιστικά σε ποσοστό 30%. Το όφελος για τις ασφαλιστικές που προκύπτει είναι 1, 2 δις € !!(Σημείωση: Πιστεύουμε ότι αυτή η διευκόλυνση προς τις ασφαλιστικές ”πουλήθηκε” πολύ φτηνά). Απαιτούμε ο ίδιος λογιστικός προσδιορισμός να γίνει και στις Ασπίς, Commercial Value.

Αναμφίβολα σημαντική επιτυχία και δικαίωση των προσπαθειών μας είναι η συμμετοχή του εγγυητικού εφόσον δεν προκύψει ανάδοχος. Επί της ουσίας θα υπάρξει κάλυψη 70% επί της διαφοράς του αποθεματικού της εταιρείας κάτι που σημαίνει ότι το τελικό ποσό αναπλήρωσης θα είναι γύρω στο 80% σε όλους ανεξαιρέτως τους τύπους συμβολαίων. Έτσι τουλάχιστον μπορούμε να ξέρουμε ότι σίγουρα -και όσο υπάρχει εμπιστοσύνη στο Δημόσιο- θα πάρουμε πίσω το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων μας.

Τα συμβόλαια περιοδικών καταβολών κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν ελαφρώς τροποποιημένα σε ανάδοχο ασφαλιστική εταιρεία χωρίς όμως να απωλέσουν ουσιαστικά δικαιώματα. Η τακτοποίησή τους είναι σαφώς ευκολότερη.

Η συνολική απόψή μας για τον νόμο θα γίνει μόλις τον διαβάσουμε προσεκτικά κατ’ άρθρον εφόσον ψηφιστεί. Οι δικονομικές ενέργειες θα προσδιοριστούν μετέπειτα.

Έπειτα απο την ολοκλήρωση του νόμου οι προσπάθειές μας θα εστιαστούν στην βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε για την εύρεση κατάλληλου αναδόχου εταιρείας. Έχουμε την δυνατότητα τις γνωριμίες και τις γνώσεις να το κάνουμε, χωρίς φυσικά να προεξοφλούμε τίποτα.

Στον νόμο που θα ψηφιστεί οι μόνοι χαμένοι είναι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οι οποίοι δεν ικανοποιούνται πουθενά για όσα τους οφείλονται και ούτε διασφαλίζονται τα χαρτοφυλάκιά τους. Η μόνη ελπίδα είναι να συμπεριληφθούν στα σχέδια των αναδόχων. Η αναδοχή λοιπόν κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για όλους (ασφαλισμένους, εργαζόμενους, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές).

Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την συγκέντρωση οι οποίοι αγνόησαν την μεγάλη ζέστη και ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι με την πρωτότυπη διαμαρτυρία τους έδωσαν την διάσταση που έπρεπε στο θέμα και ίσως επηρέασαν την τελική στάση της κυβέρνησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

2021-05-13T07:49:25+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok