Loading...

Γινόμαστε δέκτες επικριτικών σχολίων γιατί δεν σας ενημερώνουμε, ίσως επαρκώς ,για τις εξελίξεις. Θα θέλαμε όμως κατ’ αρχήν να κάνουμε ορισμένες απαραίτητες διευκρινήσεις:

Το blog αυτό δεν είναι forum ανταλλαγής ιδεών πάνω σε κάποιο αφηρημένο φιλοσοφικό ζήτημα. Το δικό μας ζήτημα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο και οι χειρισμοί είναι σύνθετοι και λεπτοί. Κάθε φορά πρέπει να παίρνουμε μια απόφαση και είναι λογικό κάποιες γνώμες να μην προκρίνονται. Αυτό δε σημαίνει ότι πετάμε ιδέες στα σκουπίδια ούτε ότι αγνοούμε κάποιον. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αγωνία μας είναι κοινή με τη δική σας και το πρόβλημα δεν λύνεται με μια κίνηση ματ. Επίσης κάθε απόφαση που καλούμαστε να εφαρμόσουμε έχει κάποιο κόστος το οποίο αναλαμβάνεται. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι συνθήκες που ζούμε σαν Έλληνες πολίτες είναι έκτακτες και κρίσιμες και δεν συγκρίνονται με άλλες του παρελθόντος. Υπό αυτό το πρίσμα ο αγώνας μας έχει πολλές ιδιαιτερότητες και οι άκριτες φωνές χωρίς νόημα και στρατηγική μόνο κακό κάνουν και ο νοών νοείται. Επιπλέον πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές που πληρωνόμαστε για να διαιωνίζουμε κάποιο πρόβλημα. Κάθε λεπτό που ασχολούμαστε –με μεγάλη αγάπη- για το ζήτημά μας, τρώμε σάρκες από τις σάρκες μας. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε απόλυτα αποτελεσματικοί.

Επίσης, όπως γνωρίζετε, το μεγαλύτερο μέρος των οργανωτικών ζητημάτων τα διαχειρίζονται επαγγελματίες ασφαλιστές. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει πίσω του από 300-1000 πελάτες με χιλιάδες συνολικά ανοιχτές υποθέσεις, αφού το πρόβλημα της Ασπίδας δεν είναι μόνο το ASSET. Επιθυμούμε την δίκαιη και ισόρροπη λύση για κάθε τύπο ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Έχουμε το εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο πλεονέκτημα ότι γνωρίζουμε άριστα τα συμβόλαια και αυτή είναι και η μεγαλύτερη εγγύηση για σάς εφόσον μας έχετε εμπιστοσύνη.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Οι μέχρι τώρα προσπάθειές μας δεν έχουν πετύχει το απόλυτο αλλά τουλάχιστον έχουν βελτιώσει πολύ τα πράγματα και υπάρχει μια σχετική αισιοδοξία. Το σχέδιο νόμου βρίσκεται πίσω στο υπουργείο για βελτιώσεις και γι αυτό καθυστερεί η είσοδός του στη Βουλή. Οι βελτιώσεις αυτές οφείλονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην παρουσία μας στην επιτροπή της Βουλής και στο υπόμνημα που καταθέσαμε, το οποίο έγινε αφορμή για σκληρή κριτική στον κύριο Σαχινίδη από τους βουλευτές κ.κ. Γείτονα, Μαγκούφη, Παπαδημούλη και Πολατίδη. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου θα γίνει σε 2 εβδομάδες στο 1ο θερινό τμήμα της Βουλής.

Επιπροσθέτως, στην πρόσφατη συγκέντρωση που είχαμε με τον κύριο Παντελίδη, ζητήθηκαν από τον νομικό μας σύμβουλο προτάσεις για τη βελτίωση του νόμου.

Το κρίσιμο σημείο της αναδοχής, το οποίο είναι το κυρίως ζητούμενο, συγκεντρώνει κάποια αισιόδοξα μηνύματα αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Ο κ. Παντελίδης μας είπε ότι προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η αναδοχή θα προσφερθούν μαζί η Ασπίδα με την Commercial Value.

Συγκέντρωση δεν έχουμε αποφασίσει αν θα κάνουμε καταμεσής του θέρους. Πάντως οι ανοιχτές συγκεντρώσεις που έχουμε κάνει ως τώρα χαρακτηρίστηκαν από υπεράνθρωπες οργανωτικές προσπάθειες κάποιων λίγων ανθρώπων και από μικρή ως ελάχιστη συμμετοχή ασφαλιστών και ασφαλισμένων, ενώ η προβολή από τα ΜΜΕ ήταν ανύπαρκτη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τις απορρίπτουμε. Οι πιο ουσιαστικές κινήσεις που έχουν γίνει είναι οι μαζικές αποστολές e-mails στα γραφεία των υπουργών, τα τηλέφωνα στο γραφείο του κ.Σαχινίδη (210-3249867), οι ενημερώσεις όλων των βουλευτών (οι οποίοι προκάλεσαν τις επερωτήσεις και κατ’ επέκταση τις βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου), η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση , για την οποία δεν έχουμε πάρει απάντηση ακόμα (υπάρχουν υπόνοιες για κυβερνητική παρέμβαση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν) και οι καθημερινές οχλήσεις όλων μας προς κάθε αρμόδιο ή κάθε σχετικό με το θέμα. Θέλουμε να συνεχιστούν αυτές οι οχλήσεις και εσείς όλοι μπορείτε να βοηθήσετε ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε σε καθημερινή σχεδόν βάση τις επαφές μας με αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν και μας έχουν βοηθήσει ως τώρα.

Σχετικά με την νομική πλευρά του ζητήματος για την οποία ρωτάτε, σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος θα προτείνει αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου –και εφόσον δεν καλυπτόμαστε από αυτόν- επίσημα τις κινήσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε ο κάθε ένας ελεύθερα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων του. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη και επίσπευση ενεργειών αυτή τη στιγμή.

Ένα σημαντικό θέμα το οποίο επίσης εξετάζουν οι νομικοί μας είναι το θέμα της απαγόρευσης δικονομικών ενεργειών κατά του δημοσίου, εφόσον κάποιος εισπράξει το ποσόν που προτείνει το σχέδιο νόμου. Για όλα αυτά πάντως τα λεπτά ζητήματα νομικής φύσης και για τις λεπτομέρειες του νόμου και των μελλοντικών μας κινήσεων θα ενημερωθείτε μέσω ανοιχτών συγκεντρώσεων που θα γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Το blog θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε λίγο πιο εύχρηστο και περιεκτικό.

2021-05-13T13:36:41+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok