Loading...

Επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά:

“Κύριε πρωθυπουργέ,

Με την απόφασή σας να κλείσετε την ΕΡΤ, με συνέπεια να απολυθούν 2500 εργαζόμενοι, έχει παραλύσει ο τόπος και όλη η Ευρώπη κρατάει την αναπνοή της μήπως και προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Τέσσερα χρόνια πριν όμως, με μια παρόμοια ως προς τον αιφνιδιασμό της απόφαση, ο τότε υπουργός Οικονομικών της ΝΔ έκλεισε την δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία ζωής την Ασπίς Πρόνοια – και λίγο αργότερα την Commercial Value – αφήνοντας ”στον τόπο” κατόχους 250.000 συμβολαίων ζωής καθώς και χιλιάδες εργαζόμενους και διαμεσολαβητές.

Μια υπόθεση υπέρ – εκατονταπλάσιων διαστάσεων έχει αφεθεί στην τύχη της με χιλιάδες ανθρώπους να υποφέρουν, να πονάνε, να πεθαίνουν… με όλη την κυριολεξία των λέξεων αυτών. Αλήθεια ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης σε αυτή τη χώρα;
Ας γίνουμε όμως ρεαλιστές. Επειδή η πολιτική (με η και οι) αδιαφορεί για τον άνθρωπο και αθροίζει μόνο οικονομικά μεγέθη και ψήφους, σας πληροφορούμε με πλήρη ειλικρίνεια και καθαρό νου, ότι σε αυτούς ακριβώς τους δύο τομείς ενδιαφέροντός σας θα θερίσετε ένα μεγάλο Βατερλό, αν δεν δράσετε άμεσα, δημιουργικά και αποφασιστικά όπως σίγουρα είστε ικανός να κάνετε.

Συγκεκριμένα, θα έχετε πληροφορηθεί για τις τραγικές επιδόσεις της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια οι οποίες τείνουν διαρκώς επιδεινούμενες, όπως και σίγουρα γνωρίζετε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη της υφηλίου και σήμερα ανθεί σε όλο -τον πολιτισμένο- κόσμο. Είναι τρομερό λάθος και πλάνη να νομίζετε ότι οι τραγικές αυτές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Είναι αποτέλεσμα κρίσης ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ, η οποία είναι ο θεμέλιος λίθος της ασφαλιστικής αγοράς και η οποία έχει προέλθει αποκλειστικά και μόνο από τις ανακλήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αναδοχή των συμβολαίων των ασφαλισμένων.

Σήμερα, με την κατάσταση των κοινωνικών ταμείων, η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα έπρεπε να μεγαλουργεί. Αντιθέτως, αυτή αργοπεθαίνει με αποτέλεσμα εκατομμύρια ευρώ χάνονται από τα δημόσια ταμεία και τον Ελληνικό λαό. Τα άμεσα έσοδα προ των ανακλήσεων από την ασφαλιστική αγορά ήταν περίπου 500 εκ. € και τα έμμεσα πολύ περισσότερα. Σήμερα αντί αυτά να είναι υπέρ – διπλάσια, τείνουν στο μηδέν. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους και ας απολογηθούν.

Εκτός όμως από το Βατερλό για την Ελληνική οικονομία το οποίο θα ολοκληρωθεί στις αίθουσες των διοικητικών δικαστηρίων -και τότε το τίμημα θα επιβαρυνθεί με κεφάλαιο και τόκους υπερημερίας που πάλι θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνικός λαός- θα πρέπει να ξέρετε, ότι όλοι αυτοί οι δυστυχείς οι οποίοι σας εμπιστεύτηκαν πιστεύοντας ότι θα λύσετε το πρόβλημα όπως είχατε υποσχεθεί, θα δηλώσουν και την ετυμηγορία τους στην κάλπη με αντίθετο τρόπο από ότι την τελευταία φορά.

Ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας σαν ενδεχόμενα προ των πυλών και όχι σαν απειλές. Άλλωστε ο Σύλλογός μας ποτέ δεν κινήθηκε σε αυτό το μήκος κύματος και όλοι οι μέχρι σήμερα συνομιλητές μας το αναγνωρίζουν αυτό. Ο κόμπος όμως έχει φτάσει στο χτένι και δεν ευθυνόμαστε εμείς γι αυτό.

Εσείς έχετε μια ευκαιρία να επιλύσετε αυτό το ακανθώδες πρόβλημα με τρόπο δημιουργικό και αποφασιστικό και να αντιστρέψετε πλήρως την διαμορφούμενη κατάσταση, πιστούμενος ακέραια την λύση του.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την ενεργοποίηση των υφισταμένων σας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, οι οποίοι κωλυσιεργούν χαρακτηριστικά σπρώχνοντας συνεχώς τον χρόνο, μη αντιλαμβανόμενοι ότι είναι η φύση του προβλήματος τέτοια που όσο αυτό δεν λύνεται τόσο επιδεινώνεται.

Με εκτίμηση
Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς”

2021-04-20T13:44:39+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok