Loading...

Στο χρονικό διάστημα από 28/8, όταν έγινε η σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), υπήρξαν πολλές ενέργειες από το Δ.Σ του Συλλόγου.

Με συντομία αλλά όχι παρακάμπτοντας την ουσία σας ενημερώνουμε:

– Έγιναν αρκετές τηλεφωνικές επαφές με την εποπτική αρχή της ιδιωτικής ασφάλισης (Δ.Ε.Ι.Α) της Τράπεζας της Ελλάδος.

– Επίσης με την γενική διευθύντρια του ΥΠΟΙΚ κ.Κώνστα καθώς και με την διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Οικονομικών κ.Σταικούρα, κα Ζευγώλη.

Το «καταστάλαγμα» αυτών των επαφών είναι ότι παρατείνεται η υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΙΚ κ. Μέργου για νέα συνάντηση με την κατάθεση των επεξεργασμένων προτάσεων από το ΥΠΟΙΚ μετά από τις 16/10.
Όπως αναφέρθηκε κυρίως από την κα Κώνστα υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες μέσα στον Οκτώβριο, όπως η κατάθεση του προσχεδίου προϋπολογισμού την πρώτη εβδομάδα του μήνα , το επικείμενο Eurogroup της 8/10 και άλλα που δυσκολεύουν τους σύμβουλους του ΥΠΟΙΚ να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους.
Αυτές τις προτάσεις περιμένουν στην ΔΕΙΑ για να προχωρήσουν στην τεχνικοοικονομική επεξεργασία, ώστε να μπορέσουν κατόπιν να τις εισηγηθούν ως διατάξεις νομοσχεδίου προς ψήφιση στην Βουλή.
Η υπόσχεση της για νέα επικοινωνία μετά τις 16/10 μας κρατά σε εγρήγορση για το τι θα επακολουθήσει.
Από μεριάς μας φυσικά κατατέθηκε η έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια, πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεχόμαστε πολιτικές υποσχέσεις και λύσεις που μας οδηγούν σε ¨μη λύση¨ ή σε διαιώνιση του θέματος.
Αυτό ακριβώς κατατέθηκε στην κα Ζευγώλη με έντονο τρόπο για να το μεταφέρει στον κ. Σταϊκούρα.
Της δηλώσαμε ότι δεν μπορεί να παρατείνεται συνεχώς η αγωνία χιλιάδων ασφαλισμένων, οι οποίοι είναι απόλυτα πεπεισμένοι για την πλήρη ανεπάρκεια του συστήματος να δώσει προτεραιότητα στο ζήτημά μας και μονίμως ακολουθούμε ως ουρά κάποιων περισσότερο ¨κρίσιμων¨ θεμάτων που πρέπει να λύσει το ΥΠΟΙΚ παραμελώντας το δικό μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, μετά από όλα αυτά, έχει ήδη δρομολογήσει
επαφές με αυτούς που πραγματικά επηρεάζουν τις καταστάσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα, εφόσον κριθούν επιτυχημένες, θα μπορούμε να μιλάμε για μια νέα τροπή των εξελίξεων.

Όπως πάντα συνεχίζουμε…
Δ.Σ. Συλλόγου

2021-04-22T15:26:42+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok