Loading...

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεοχάρης Πετρίδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον επόπτη κ. Παντελίδη σχετικά με την αποστολή επιστολών στους ασφαλισμένους της Ασπίς.
Όπως τον πληροφόρησε η συγκεκριμένη κίνηση υπαγορεύτηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία από τις 15.1.2011 ζήτησε από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που είναι σε λειτουργία να προσκομίσουν στοιχεία για το σύνολο των συμβολαίων τους ώστε να ελεγχθούν ως προς την νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων με βάσει το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στις εταιρείες που είναι σε λειτουργία την διαδικασία αυτή συντονίζει το δίκτυο των ασφαλιστών τους, οι οποίοι και ενημερώνουν τους πελάτες τους.

Στην περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια, της οποίας η άδεια βρίσκεται σε ανάκκληση, τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο κ. Παντελίδης, ο οποίος καλέστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να ενημερώσει τους περίπου 2.000 ασφαλισμένους των οποίων τα εφ’ άπαξ καταβολής συμβόλαια ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ. Οι 2.000 επιστολές που στάλθηκαν ενημερώνουν τους ασφαλισμένους για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία της εταιρείας (μεταξύ άλλων εκκαθαριστικό σημείωμα του οικονομικού έτους κατά το οποίο συνήφθη το συμβόλαιο και κατάλληλα έγγραφα που δικαιολογούν την προέλευση των ποσών που κατατέθηκαν).

Όσοι ασφαλισμένοι λάβουν την επιστολή καλό θα είναι να συμβουλευτούν τον λογιστή τους.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παντελίδης η συγκεκριμένη κίνηση σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει τη συνέχιση της διαδικασίας εύρεσης ανάδοχης ασφαλιστικής εταιρείας ή της εκκαθάρισης. Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία που αφορά το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών και τραπεζών της χώρας.

Σε κάποια συμβόλαια που είχαν “ωριμάσει” και είχαν επανατοποθετηθεί (όπως π.χ. συμβόλαια Aspis Plus) οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του συμβολαίου από την ημερομηνία έναρξής του.

Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια

2021-05-10T07:33:01+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok