Loading...

Το σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί σε λίγες μέρες στη βουλή είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το παλιό κάτι που οφείλεται στις επίμονες προσπάθειες των μελών του Συλλόγου μας, τα οποία με μέθοδο και επιχειρηματολογία προσπαθούν να επιβάλλουν την επικράτηση του αυτονόητου. Οι επαφές που έχουμε κάνει ως τώρα είναι πολύ εποικοδομητικές. Το σχέδιο νόμου επιδέχεται πολλές τροποποιήσεις από την στιγμή που θα κατατεθεί στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, όπου θα κληθούν όλοι οι φορείς, κι εμείς φυσικά, να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Γι αυτό μην το θεωρήσετε δεδομένο όταν αυτό δημοσιευτεί. Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές γνωριμίες που έχουμε καλλιεργήσει ως τώρα θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα βοηθήσουν για να επικρατήσει το δίκαιο. Ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δυναμικό παρόν όπου χρειαστεί.

Μήπως όμως λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο; Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το οποιοδήποτε σχέδιο είναι να βρεθεί ανάδοχος ασφαλιστική εταιρεία η οποία θα υποδεχτεί τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Οι επαφές που έχουμε μέχρι σήμερα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών δείχνουν μια στάση αναμονής και ουδετερότητας. Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει την στάση και την απόφαση κανενός. Η πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη στην προετοιμασία του εδάφους έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αναδοχή. Πρέπει να υπάρχει εναλλακτικό βιώσιμο σχέδιο προκειμένου να αποτραπεί η εκκαθάριση.

Ο ανάδοχος (ή οι ανάδοχοι) θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην συνέχεια αφού θα υποδεχτούν όλους τους ασφαλισμένους της Ασπίς και της Commercial και μπορεί να τους προσφέρουν επιπλέον παροχές από αυτές που θα προσφέρει ο νόμος.

Αυτή την ώρα ο κεντρικός μας στόχος είναι να ψηφιστεί ένας νόμος ο οποίος θα είναι δίκαιος και δεν θα θίγει κανένα δικαίωμα των ασφαλισμένων σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ασφάλισης κατέχει. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και προς το παρόν ας κρατήσουμε μικρό καλάθι….

2021-05-13T18:54:14+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok