Loading...

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΗΣΟΥΝ

Αγαπητοί συμπάσχοντες,

Με αισθήματα απόλυτης απογοήτευσης και αγανάκτησης, νοιώθουμε στο πετσί μας την πλήρη αδιαφορία και αναισθησία της νέας κυβέρνησης για το ζήτημά μας.
Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, άλλοι με μικρά κι άλλοι με μεγάλα συμβόλαια, άλλοι με μικρά προβλήματα κι άλλοι στα όρια της απόγνωσης ή της καταστροφής, ζουν έναν παρατεταμένο εφιάλτη και μια δοκιμασία που κανένα κράτος δικαίου δεν τόλμησε ποτέ να επιβάλλει στους πολίτες του.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι αυτή την στιγμή έχουν αντικρύσει το πρόσωπο της εξαθλίωσης. Οι οικονομικές και ανθρωπιστικές συνέπειες είναι ανυπολόγιστες και μη μετρήσιμες.
-Πώς να αποτιμήσεις τις ζωές που χάθηκαν ή χάνονται επειδή δεν υπήρξε η οικονομική δυνατότητα για πρόσβαση σε παροχές εξειδικευμένων παροχών υγείας που έδιναν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια;
-Πώς να αποτιμηθούν τα προβλήματα υγείας που επιδεινώθηκαν επειδή κόπηκαν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και με τους θεράποντες ιατρούς, λόγω στέρησης των συμβολαίων και λόγω αδυναμίας πρόσβασης στις αποταμιεύσεις;
-Πώς να αποτιμηθούν οι συνέπειες από την διακοπή συντάξεων γήρατος ή αναπηρίας, που για άλλους ήταν ένα σημαντικό συμπλήρωμα εισοδήματος και για άλλους ότι είχαν ή δεν είχαν στην ζωή;
-Πως μπορεί να αποτιμηθεί η συναισθηματική συντριβή ενός γονέα που αποταμίευσε για να σπουδάσει ή να παντρέψει τα παιδιά του και ξαφνικά βλέπει τα όνειρά του να γίνονται σμπαράλια;
-Πως μπορεί να αποτιμηθεί η εφιαλτική πραγματικότητα ενός νοικοκύρη οικογενειάρχη ο οποίος βλέπει τον τραπεζίτη να του χτυπάει την πόρτα για να του ζητήσει το σπίτι επειδή η ασφαλιστική δεν θα πληρώσει το κεφάλαιο που είχε υποσχεθεί με το συμβόλαιό της;
Τι φταίνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι αποταμίευαν συστηματικά επί πάρα πολλά χρόνια τους κόπους τους σε μια εποπτεύουσα από το κράτος μεγάλη εταιρεία της ασφαλιστικής βιομηχανίας; Μήπως έκαναν κάτι παράνομο, μήπως ρίσκαραν, μήπως ήταν αφελείς;
Εξαιτίας αυτών των καταστροφικών συνεπειών στην ζωή των ανθρώπων οι ασφαλιστικές εταιρείες ζωής δεν κλείνουν ποτέ και πουθενά χωρίς να υπάρξει πλήρης εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.
Δυστυχώς μετά την μεγάλη περίοδο ανοχής που δώσαμε στην κυβέρνηση για να προετοιμάσει μια λειτουργική τροποποίηση του νόμου 3867 που θα δίνει μια διέξοδο στο πρόβλημα, εισπράττουμε μια προσβλητική αδιαφορία και μια απαξίωση, λες και το θέμα αφορά τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή κάποιους επαίτες που προσπαθούν να μπουν εμπόδιο στον δρόμο τους ζητώντας τον οβολό τους με απλωμένο ένα άδειο παλιό κουτί.

Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, η κυβέρνηση ενεργοποιεί το σκέλος του νόμου 3867 που αφορά την αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών από περιστατικά νοσηλείας. Έτσι, για να ξεχωρίζουν οι πατρίκιοι από τους πληβείους!! Τα παιδιά των ανώτερων και των κατώτερων Θεών. Δηλαδή οι μόνοι που θα αποζημιωθούν είναι οι κλινικάρχες, ενώ οι κοινοί θνητοί που υποφέρουν θα περιμένουν την κοινή εκκαθάριση που θα τελειώσει -Θεού θέλοντος- σε μερικές δεκαετίες, όπου τότε θα κληθούν να πληρώσουν κι από πάνω για τα έξοδά της!!

Ε όχι κύριοι, τέτοιο δούλεμα δεν το αντέχουμε και δεν μπορείτε να παίζετε εσείς με την υπόσταση που έχουμε σαν πολίτες και κυρίως σαν άνθρωποι.
Ξεκαθαρίστε την θέση σας άμεσα και με σαφήνεια για να λάβουμε όλοι τα μέτρα μας. Η τεχνική της λήθης δεν μπορεί να περάσει. Το προβλήματα δεν τα λύνει ο χρόνος, απεναντίας τα διογκώνει.

ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ

Ξεκινάμε έναν πολυμέτωπο αγώνα με δύο κεντρικούς στόχους:
-Άμεση αποκατάσταση όλων των κατόχων συμβολαίων νοσηλείας και καταβολή των αποζημιώσεών τους
-Άμεση τροποποίηση του νόμου 3867 και έναρξη καταβολής των χρημάτων στους ασφαλισμένους σύμφωνα με τις προτάσεις μας,
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και απόπειρες συμψηφισμού, δεν διεκδικούμε ούτε αυξήσεις ούτε επιδόματα ούτε κάτι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ζητάμε τις ασφαλιστικές μας συμβάσεις για τις οποίες πληρώναμε ανελλιπώς επί δεκάδες χρόνια σε μια εποπτεύουσα από το κράτος μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και ισότιμη μεταχείριση με τους πολίτες άλλων ευνομούμενων κρατών.

Θα διοργανώνουμε μεγάλη Πανελλήνια συγκέντρωση στην οποία πρέπει και επιβάλλεται να παραβρεθούμε όλοι.

Κατά την διάρκειά της θα γίνει ενημέρωση για τα ζητήματά μας και θα δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις μας. Έως τότε θα γίνουν πολλές παρεμβάσεις στην τηλεόραση και στον τύπο, καθώς και σε πολιτικό επίπεδο.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ

Είναι καιρός να δραστηριοποιηθούμε και να συσπειρωθούμε όλοι κατά το μέτρο και τις δυνάμεις του καθενός, με στόχο την τελική επίλυση του ζητήματος.
Οι κεντρικοί μας άξονες δράσης είναι οι εξής:
-Επικοινωνιακή αναβάθμιση του θέματος
-Πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο
-Παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Χρειαζόμαστε επειγόντως μια όσο το δυνατόν πιο πολυμελή ομάδα εθελοντών οι οποίοι με συγκεκριμένο τρόπο θα βοηθήσουν τον αγώνα που κάνουμε. Τι ζητάμε:
Α) Ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας, για να μιλήσουν επώνυμα ή ανώνυμα στα ΜΜΕ. Αυτά τα ζητήματα είναι τα πιο ευαίσθητα και μπορούν να αγγίξουν τις πολιτικές χορδές των κυβερνώντων, μόνο και μόνο επειδή θα κάνουν αίσθηση στην κοινή γνώμη (για άλλες ευαισθησίες ας μην μιλήσουμε)
Β) Ασφαλισμένους με οικονομικά προβλήματα, ιδιαίτερα εκείνους οι οποίοι έχουν προβλήματα με τις απειλές τραπεζών για κατασχέσεις ακινήτων
Γ)Ασφαλισμένους οι οποίοι θα επισκεφθούν –κατόπιν ειδικής καθοδήγησης και συνοδείας- βουλευτές οι οποίοι θα υποδειχτούν από τον Σύλλογο, για να τους ενημερώσουμε για το ζήτημά μας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Στόχος των επισκέψεων η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους για το πρόβλημα, έτσι ώστε όταν το θέμα φτάσει την βουλή να υπάρχει γνώση αυτού και κυρίως υποστήριξη (lobbying). Φυσικά η υπόδειξη πολιτικών προσώπων μέσω γνωριμιών που υπάρχουν είναι απολύτως ευπρόσδεκτη,
Δ)Εθελοντές για δραστηριοποίηση μέσω τηλεφώνων για συγκεκριμένες ενέργειες.
Σας παρακαλούμε να δηλώσετε τώρα την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα του Συλλόγου ή με e-mails (anasfalistosaspis@yahoo.gr ή 210-6928658 ή 210-6928655 Θεσσαλονίκη 2310-226702 Ηράκλειο 2810-227737) έτσι ώστε να γίνει έγκαιρος προγραμματισμός των ενεργειών τις οποίες θα ανακοινώσουμε στην συγκέντρωσή μας.
Τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα του αγώνα μας. Ας αναλάβουμε όλοι πρωτοβουλία. Η δικιά σας βοήθεια θα δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στην προσπάθειά μας και ίσως οδηγήσει στην λύση που τόσο επιδιώκουμε.
Ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας. Το δίκιο είναι χίλια τοις εκατό δικό μας, αλλά κάποιοι προσπαθούν να μας το αφαιρέσουν μαζί με την κοινή λογική. Ας μην το επιτρέψουμε. Σας περιμένουμε. Διαλαλήστε το σε όλους και πάρτε τους μαζί σας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή.

Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τον τόπο και χρόνο της συνάντησης.

Καλή αντάμωση.

2021-04-21T21:50:31+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok