Loading...

Υπάρχουν υποθέσεις για τις οποίες κάποιος ασχολήθηκε 2 λεπτά και είχε το αποτέλεσμα που ήθελε, υπάρχουν όμως υποθέσεις που μπορεί να ασχολείσαι μήνες και χρόνια, να έχεις επενδύσει άπειρες προσωπικές ώρες και ενέργεια και το αποτέλεσμα να είναι πενιχρό, ελάχιστο ή μη ικανοποιητικό και φυσικά να μην αναγνωριστεί τίποτα και από κανέναν.

Δυστυχώς η υπόθεσή μας δεν ήταν από αυτές που λύνονται σε 2 λεπτά αν και οπωσδήποτε έτσι θα έπρεπε να ήταν. Το όφελος θα ήταν τεράστιο ιδίως για το κράτος που εμπόδισε κοντόφθαλμα την επίλυση.

Δεν γνωρίζουμε αν οι κόποι μας είχαν κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα. Μπορεί αν δεν κάναμε απολύτως τίποτα να είχαμε την ίδια ακριβώς κατάληξη. Ο Σύλλογος όμως δημιουργήθηκε όταν διακρίναμε την κάθετη πρόθεση της κυβέρνησης να μην δώσει απολύτως τίποτα!

Δεν κινηθήκαμε σε επίπεδο εντυπωσιασμού γιατί αφενός δεν συσπειρωνόταν ο κόσμος αφετέρου προκρίναμε διεισδυτικές κινήσεις σε κάθε επίπεδο πολιτικών ή επιστημονικών επαφών οι οποίες νομίζουμε ότι απέβησαν πολύ χρήσιμες και ουσιαστικές για την πορεία του θέματος.
Βλέπουμε όλοι με πόσο κάθετο και σκληρό τρόπο αντιμετωπίζονται τα αιτήματα κάθε κοινωνικής ομάδας. Εμείς κάτι περισσότερο νομίζουμε ότι κάναμε. Φυσικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα αλλά είναι τουλάχιστον μια βάση από την οποία μπορούμε να στηριχτούμε για βελτιώσεις. Φυσικά υπάρχουν ακόμα κίνδυνοι για μετατροπή του ζητήματος σε μακροχρόνια και εκφυλιζόμενη υπόθεση. Φυσικά εξακολουθούμε βιώνουμε όλοι μαζί το μαρτύριο της σταγόνας.

Ο πρώτος στόχος όμως υλοποιήθηκε. Υπάρχει ένας νόμος. Κάποιοι λένε και γράφουνε ότι το θέμα θα μπορούσε να λυθεί σε 5 λεπτά αν το χειριζόμασταν διαφορετικά. Απαντάμε ότι αυτό νομίζαμε κι εμείς. Το πρόβλημα το είχαμε λύσει από τις αρχές Νοεμβρίου με παρουσίαση ολοκληρωμένης λύσης ενώπιον του υφυπουργού. Με ακριβέστατη πρόβλεψη όλων όσων συνέβησαν λόγω της τραγικής καθυστέρησης. Πιέσαμε, σπρώξαμε, φωνάξαμε αλλά δεν εισακουσθήκαμε.

Κανένας δεν έχει μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο συμφέρον για την επίλυση του θέματος από εμάς.

Προχωράμε στον δεύτερο στόχο που είναι η σύντομη εύρεση αναδόχου. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Ήδη έχουν γίνει 2 πολύ σημαντικές επαφές με ασφαλιστικές εταιρείες. Εξηγούμε με απόλυτη σαφήνεια τα πλεονεκτήματα που θα έχει μαροπρόθεσμα ο ανάδοχος από την ανάληψη των χαρτοφυλακίων. Τα επιτελεία των εταιρειών βρίσκονται όμως ακόμα στην κατά γράμμα μελέτη του νόμου. Το καλοκαίρι δυσκολεύει λίγο την πρόοδο.

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουμε ουσιαστικές και χρηστικές λεπτομέρειες επί του νόμου.
Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Όπως είπε και κάποιος:

”Υπάρχουν 2 ειδών άνθρωποι. Οι απαισιόδοξοι οι οποίοι έχουν συνήθως δίκιο. Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, το οφείλει στους αισιόδοξους…”

2021-05-13T07:35:01+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok