Loading...

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα μετά την ορκωμοσία  της νέας  Κυβέρνησης ,το προεδρείο του Δ.Σ του Συλλόγου έχει πυκνώσει τις επαφές του με όλα τα πρόσωπα κλειδιά που σχετίζονται με την υπόθεση των ανακληθεισών εταιρειών (Υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα Ελλάδος, εκκαθαριστές κλπ).
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό μπορούμε να αισθανόμαστε μια μικρή αισιοδοξία για τους εξής λόγους:


• Το θέμα μας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες του Οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης
• Προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος εργάζονται στελέχη που γνωρίζουν επακριβώς το ζήτημα και όχι άσχετοι όπως γινόταν ως τώρα
• Φαίνεται ότι υπάρχει βούληση για να λυθεί το ζήτημα σύντομα αφού πλέον έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια
• Οι αγωγές ήδη έχουν δημιουργήσει μια επιπρόσθετη πίεση η οποία βοηθάει τις εξελίξεις να τρέξουν
• Οι προτάσεις μας αποτελούν -επιτέλους!- βάση συζήτησης
• Η επίλυση του ζητήματος θέτει ισχυρά θεμέλια αξιοπιστίας στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς κάτι που αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του κράτους από  την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς

Απτά δείγματα αλλαγής του κλίματος ως τώρα αποτελούν τα εξής:

• Για το χαρτοφυλάκιο ζωής δεν ξεκίνησε ακόμη  καμία διαδικασία εκκαθάρισης. Οι διαδικασίες έχουν παγώσει πριν αρχίσουν.
• Οι απαιτήσεις αποζημιώσεων που έχουν κατατεθεί μετά τις ανακλήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών (για νοσηλείες, ανικανότητες, θανάτους κλπ) δεν έχουν απορριφθεί και καλούνται όσοι έχουν τέτοιες απαιτήσεις και δεν τις έχουν καταθέσει ακόμα, να τις καταθέσουν έστω και σήμερα.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας παρ’ όλα αυτά παραμένει εξαιρετικά δύσπιστο για τις πραγματικές προθέσεις των κρατούντων. Περιμένουμε χειροπιαστές αποδείξεις και αλλαγή του νόμου προς την πλήρη εξασφάλιση των συμφερόντων των ζημιωθέντων. Προς το παρόν έχουμε δώσει μια εύλογη προθεσμία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα και να αποφορτιστεί η ατζέντα των υπερεπειγόντων θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση και την χώρα. Οπότε θεωρούμε ρεαλιστικό χρόνο εξελίξεων το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Σε κάθε περίπτωση εμείς  θα είμαστε συνέχεια παρόντες συμμετέχοντας ενεργά στις εξελίξεις.
Το ΔΣ του Συλλόγου

2021-04-22T15:49:29+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok