Loading...

Σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ασπίς Πρόνοια, σας γνωρίζουμε τα εξής:

O επόπτης κος Παντελίδης στηριζόμενος σε πρόσφατη δικαστική απόφαση που δεν δικαίωσε κατόχους συμβολαίων Aspis Capital, ανέφερε πως μετά από αυτό υπάρχει νομική άποψη ότι το ίδιο θα πρέπει να εφαρμοστεί και στα συμβόλαια Unit Linked (Bond, Plus, Δημιουργίας Κεφαλαίου, Global).Δηλαδή η αποτίμησή τους θα πρέπει να γίνει σε τρέχουσα αξία, κάτι που ουσιαστικά εκμηδενίζει την αξία των συμβολαίων αυτών.
Φυσικά η άποψη αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη αφού υπάρχουν κεφαλαιώδους σημασίας διαφορές μεταξύ ομολόγων που εκδίδονται από προσωπικές εταιρείες σε σχέση με συμβόλαια που επίσημα εκδίδονται από Ασφαλιστικές εταιρείες ζωής και οι οποίες υποτίθεται ότι εποπτεύονται από το κράτος.

Εκτός αυτού αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα σήμαινε ότι θα δικαιώνονταν – σύμφωνα με το νόμο – οι 5.000 κάτοχοι ASSET οι οποίοι έχουν τοποθετήσει τα πολύ μεγάλα κεφάλαια, ενώ θα έμεναν απέξω 65.000 κάτοχοι unit linked συμβολαίων , οι οποίοι έχουν τοποθετήσει μικρά κεφάλαια καθώς επίσης και όσοι πλήρωναν κάθε χρόνο για την σύνταξή τους ή για τις σπουδές των παιδιών τους! Ταυτόχρονα θα τίναζαν στον αέρα μια ολόκληρη ασφαλιστική αγορά που στηρίζεται σε αυτά τα προϊόντα αφού η άρση των εγγυήσεων ουσιαστικά θα τα ακύρωνε.

Η αναφορά αυτή του επόπτη πιστεύουμε ότι είχε στόχο τα αντανακλαστικά μας και την καταγραφή των αντιδράσεών μας.

Όσοι μείναμε εκεί ως τις 23:00 τους δώσαμε να καταλάβουν πολύ καλά τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης και νομίζουμε ότι το κατάλαβαν καλά.

Τα χρέη των διαμεσολαβούντων στην εταιρεία είναι 21 εκ.€. Από αυτά αφαιρούνται 7 εκ. € τα οποία είναι τα επιπλέον ποσά που αναγράφονται στα συμβόλαια ASSET (διαφορά κατατεθειμένου και αναγραφόμενου ποσού) τα οποία είναι λογιστικά και μόνο χρεωμένα στους ασφαλιστές αφού φυσικά δεν τα εισέπραξαν ποτέ. Η εταιρεία οφείλει στους ασφαλιστές περίπου άλλα 7 εκ. € από μη αποδιδόμενες προμήθειες , αφού δεν τις απέδιδε για ένα χρόνο περίπου. Συνολικά λοιπόν οφείλονται καθαρά 7 εκ. € πολλά εκ των οποίων είναι κανονικά δάνεια με ενυπόθηκη εξασφάλιση, δάνεια χωρίς εξασφάλιση και άλλα μικρότερα χρέη διαφόρων κατηγοριών.

Η δανειοδότηση από ασφαλιστικές ή τράπεζες αλλά και από άλλες εταιρείες προς τους συνεργάτες ή τους εργαζόμενούς τους είναι παγιωμένη τακτική και στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες του κόσμου. Μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία του χώρου έχει αυτή τη στιγμή σχεδόν εξαπλάσια δάνεια από ότι είχε η Ασπίδα στους συνεργάτες της.

Με λύπη διαπιστώσαμε στη συγκέντρωση ότι κάποιοι το μόνο που ήθελαν ήταν να στραφούν αποκλειστικά εναντίον των ασφαλιστών. Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή την τυφλή στρατηγική παίζουν επικίνδυνο παιχνίδι σε βάρος των συμφερόντων τους.

Αγαπητοί ζημιωθέντες. Ο μόνος αντίπαλος που έχουμε είναι το νοσηρό μας πολιτικό σύστημα. Οι ασφαλιστές -η συντριπτική πλειοψηφία τουλάχιστον- είναι κι αυτοί θύματα και μάλιστα μεγαλύτερα από τους ασφαλισμένους αφού έχουν υποστεί και τεράστια επαγγελματική ζημιά. Ο μόνος αξιόχρεος πιστωτής είναι το δημόσιο και εκεί πρέπει να στραφούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Με το να σκοτώσουμε μερικούς δε θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να έρθετε όλοι μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά σας στη συγκέντρωση , τη Δευτέρα στο Τιτάνια για να μας δούν και να ζήσουν την αγωνία και την ανυποχώρητη στάση μας. Αν είμαστε λίγοι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Θα σας ενημερώσουμε για τα πάντα και θα έχουμε σημαντικούς καλεσμένους.

Θα ακολουθήσει πορεία στην οδό Πανεπιστημίου μέχρι τη Βουλή με φανάρια και σφυρίχτρες.

2021-05-12T16:59:35+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok