Loading...

”Κάποιοι γνωστοί άγνωστοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ζητήματα τα οποία όμως ετέθησαν μόνο από τους ίδιους και συνεχίζουν να εξελίσσονται μόνο από τους ίδιους. Κατά την γνώμη τους λοιπόν ο Σύλλογός μας στρέφεται κατά των συμβολαίων ASSET (!!) και υποστηρίζει μόνο τα συμβόλαια τύπου unit linked! Το πρόβλημα όμως δεν αφορά μόνο αυτούς οι οποίοι δεν ”ξέρουν” να διαβάζουν. Το πρόβλημα είναι ότι προκαλούν λανθασμένες εντυπώσεις στον καταταλαιπωρημένο κόσμο ο οποίος με αγωνία περιμένει να δει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεσή μας.

Γι αυτούς λοιπόν και μόνο ξεκαθαρίζουμε με απόλυτη σαφήνεια ότι ο Σύλλογός μας αντιμετωπίζει όλα ανεξαιρέτως τα συμβόλαια με την ίδια ακριβώς λογική και απαιτεί ίση μεταχείριση για όλα είτε αυτά είναι unit linked, είτε ASSET, είτε νοσοκομειακά, είτε ασφάλειες ζωής, είτε ασφάλειες ανικανότητας, εισοδήματος και οποιοδήποτε από τα 100 και πλέον διαφορετικού τύπου συμβόλαια τα οποία υπάρχουν στο εν ισχύ χαρτοφυλάκιο της Ασπίδας.

Για όσα συμβόλαια αποτιμήθηκαν σωστά από τον επόπτη, δηλαδή όλα τα προϊόντα τύπου ASSET, ζητούμε με άμεση νομοθετική ρύθμιση την κάλυψη και του υπόλοιπου 30% από το Ελληνικό Δημόσιο (πλέον του 70% που θα δώσει το εγγυητικό) το οποίο πρέπει να αποδεχτεί επιτέλους την εγκληματικά πλημμελή εποπτεία που οδήγησε την εταιρεία στην κατάρρευση. Επίσης ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση του εγγυητικού έτσι ώστε η καταβολή του 70% να αρχίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα και οπωσδήποτε εντός του 2012.
Για όσα δεν αποτιμήθηκαν σωστά, δηλαδή 67.000 συμβόλαια unit linked ,πρέπει άμεσα να διορθωθούν οι αποτιμήσεις τους και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Συλλόγου μας. Ήδη έχουμε κάνει πολλαπλές παραστάσεις σε όλους τους αρμοδίους και μετά την έκθεση της KPMG η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας θα επανέλθουμε με πλήρη επιστημονική και εμπεριστατωμένη τοποθέτηση προς όλους όσους πρέπει να ενημερώσουμε προσδοκώντας άμεση επίλυση του προβλήματος πριν φτάσουμε στην εκδίκαση των ανακοπών.
Σαν σωματείο που εκπροσωπεί το σύνολο των ζημιωθέντων ακολουθούμε πολύ συγκεκριμένη στρατηγική που έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς μέσα σε ένα ασφυκτικό πολιτικό πλαίσιο στο οποίο δεν κυριαρχεί η κοινή λογική. Αν κυριαρχούσε η κοινή λογική το θέμα θα λυνόταν με συνοπτικές διαδικασίες από τον Οκτώβριο του 2009 όταν εξαιρετικά έγκαιρα είχαμε καταθέσει προτάσεις που αποδείχτηκαν 100% σωστές.
Έχουμε βάσιμες προσδοκίες ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η τακτική που θα ακολουθήσουμε και οι επαφές που θα γίνουν, θα αποδώσουν τα μέγιστα για την υπόθεσή μας.
Κατανοούμε την αγωνία του καθενός ο οποίος έχει τοποθετήσει τα χρήματά του και περιμένει πότε θα τα πάρει πίσω, αλλά αντίστοιχη κατανόηση από όλους περιμένουμε και γι αυτούς οι οποίοι είδαν την αποτίμηση των κεφαλαίων τους στο 5% των χρημάτων που είχαν τοποθετήσει. Μόνο με κοινή αντιμετώπιση και αλληλεγγύη θα καταφέρουμε να βγούμε στο τέλος νικητές. Όλα τα υπόλοιπα είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών που υπονομεύουν την υπόθεσή μας.

Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που απαντούμε στα αυτονόητα”.

2021-04-28T08:15:33+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok