Loading...

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ INTERCONTINENTAL ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Η αυριανή συγκλεντρωση στο INTERCONTINENTΑL δεν γίνεται για το θέμα της Ασπίς Πρόνοια. Πρόκειται για μια κλαδική συγκέντρωση των σωματείων της διαμεσολάβησης με θέμα τα συνολικά προβλήματα του κλάδου. Φυσικά θα συζητηθεί και το θέμα της Ασπίδος αλλά αυτή η συνάντηση δεν έχει τον χαρακτήρα των προηγουμένων. Έχει κληθεί να παραστεί και ο Σαχινίδης αλλά δεν νομίζουμε ότι θα έρθει.
Αύριο το σωματείο παίρνει -εκτός απροόπτου- από το πρωτοδικείο την άδεια για την νόμιμη σύστασή του. Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό έγινε πολύ γρήγορα αφού αντίστοιχα αιτήματα καθυστερούν 3-4 μήνες τουλάχιστον. Η ολοκλήρωση των δικών μας διαδικασιών είχε τελειώσει στις αρχές Μαρτίου. Μετά την επίσημη σύσταση θα γίνει γενική συνέλευση -συγκέντρωση όλων των τακτικών μελών του συλλόγου- και εκλογές όπως ορίζει ο νόμος και φυσικά θα αναλύσουμε όλα τα θέματά μας.
Φυσικά έχουμε απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα για συνδρομή τους στο πρόβλημα. Κινήσεις έχουν κάνει και η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ και μερικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η βοήθεια είναι δεκτή από όπου κι αν προέρχεται. Η τροπολογία είναι προς την λύση του προβλήματος είναι απόλυτα συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο και δεν έχει κανένα άμεσο κόστος για το δημόσιο. Ακόμα κι αν καταψηφιστεί όπως είναι το πιθανότερο, ήδη θα έχει τεθεί ένα επίσημο κείμενο προς συζήτηση το οποίο μπορεί να γίνει βάση της λύσης. Φυσικά και δεν αποτελεί καμένο χαρτί όπως κάποιος ισχυρίστηκε αφού αναγκάζει την πολιτεία να ασχοληθεί πολύ σοβαρά πλέον με το θέμα. Ας περιμένουμε την συζήτηση στην Βουλή και θα κινηθούμε ανάλογα.
Συνεχίζονται οι επαφές μας με βουλευτές όλων των κομμάτων και αυτή την εβδομάδα. Όλοι όσοι έχουν ήδη ενημερωθεί βρίσκουν την λύση μας απόλυτα λογική και εφαρμόσιμη. Την περιγράφουμε στην επόμενη ανάρτηση.
Συγκεντρώσεις και άλλες δυναμικές ενέργειες θα γίνουν αν δούμε ότι τα πράγματα στραβώνουν ή ότι υπάρχουν νέες καθυστερήσεις προς την νομοθετική ρύθμιση.
Κάποια λύση που προτείνει ένας κύριος στο ιστολόγιο του ΣΚΑΪ έχει στοιχεία από την δική μας, αλλά μην υπεραπλουστεύουμε τα πράγματα. Η απάντηση που περιμένουμε από Ευρωπαϊκή Ένωση από μέρα σε μέρα είναι το κλειδί στην λύση του προβλήματος. Όταν την πάρουμε θα σας ενημερώσουμε αμέσως.
Δεν έχουμε μυστικές κινήσεις και προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ζητούμε συγγνώμη αν μερικές φορές καθυστερούμε. Δεν θέλουμε να γράφουμε πράγματα στο περίπου. Μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα εμείς.
Σχετικά με την δημοσίευση της τροπολογίας έχει ήδη σταλεί το δελτίο τύπου σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ από την Παρασκευή και θα σταλεί πάλι την Δευτέρα το πρωί.

2021-05-14T14:41:48+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok