Loading...

…και πως η υπομονή και η επιμονή μας κάνει πιο δυνατούς

Την Δευτέρα 22/4 υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία για ακόμη μία φορά με την κα Ε. Καράμπαλη, η οποία σε συνεργασία με τον κ. Ραουνά εκκαθαριστή της Ασπίς έχουν αναλάβει να δώσουν στον Σύλλογο τα στοιχεία που έχει ζητήσει.

Έπειτα από τρεις συνεχόμενες αναβολές (28/3,8/4,10/4), στις 10/4 η κα Καράμπαλη είχε υποσχεθεί, ότι θα έχει έτοιμα τα στοιχεία γύρω στις 22/4 και θα ακολουθούσε συνάντηση στις 24/4. Ωστόσο, στις 22/4 ανέβαλε ξανά την συνάντηση, με την αιτιολογία ότι «τα στοιχεία είναι έτοιμα αλλά πρέπει να τα υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος για έγκριση». Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της συμφωνήθηκε να μετατεθεί η συνάντηση για την Μ. Εβδομάδα εφόσον υπάρξει συμφωνία και της ΔΕΙΑ.

Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία με τον νομικό σύμβουλο της ΤτΕ κ. Παυλόπουλο, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει συνεχής συνεργασία του με τους εκκαθαριστές για την άντληση των στοιχείων που έχει ζητήσει ο Σύλλογος. Όταν τονίστηκε πως αυτά θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμα έπειτα από 3,5 χρόνια, η απάντηση του κ. Παυλόπουλου ήταν ότι «οι προηγούμενοι “εργάζονταν” στην κατεύθυνση της αναδοχής και όχι της εκκαθάρισης». Επίσης, συμπλήρωσε ότι τις τελευταίες προτάσεις του Συλλόγου, τις βρήκε ενδιαφέρουσες και εν μέρει εφικτές μετά πάντα από νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο το θέμα των συμβολαίων που αφορούν αποπληρωμές δανείων στις Τράπεζες και για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι επεξεργάζονται μία λύση.

Την Πέμπτη 25/4, υπήρξε, εκ νέου επικοινωνία, με την κα Καράμπαλη για να ενημερωθούμε σχετικά με την “έγκριση” της ΤτΕ για κοινοποίηση των στοιχείων.
Μας πληροφόρησε «ότι τα στοιχεία έχουν δοθεί στην ΔΕΙΑ, ότι δεν είχε κανένα νέο από την Τράπεζα και μόλις μάθει περισσότερα θα επικοινωνήσει μαζί μας».

Το συμπέρασμα είναι ότι στην ΔΕΙΑ επαφίεται η απόφαση να απαντήσει σύντομα και θετικά σχετικά με την κοινοποίηση των στοιχείων. Λαμβάνοντας υπόψη πως στην ιδιαίτερα αναλυτική και εκτενή συνάντηση που είχε κάνει ο Σύλλογος με τον Διευθυντή της Δ.Ε.Ι.Α κ. Σ. Ζάρκο και στελέχη του, ο ίδιος είχε προτείνει να στείλουμε το αίτημά μας για παροχή στοιχείων στην Τράπεζα και να το κοινοποιήσουν αυτοί στους εκκαθαριστές.

Στοιχεία τα οποία είναι πλέον απολύτως απαραίτητα αλλά και ουσιαστικά και που ίσως θέσουν το θέμα μας σε μια άλλη βάση, η οποία θα επιδέχεται σύντομων και αξιόπιστων λύσεων.

Τα τελευταία 3,5 χρόνια ο Σύλλογος αντιμετωπίζει συνεχώς αντίστοιχες καταστάσεις και συμπεριφορές και φυσικά θα αντιλαμβάνεστε την υπομονή, επιμονή και αντοχή που πρέπει να έχουμε για ένα ραντεβού, για το οποίο φυσικά ποτέ δεν μας λένε «όχι».

Όσον αφορά το μέτωπο του Υπουργείου Οικονομικών, ήδη έχει δημοσιευθεί ο διορισμός της κα Παπακωνστατίνου στη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με την γραμματεία της ΔΕΝ είμαστε ένα από τα πρώτα θέματα που θα ασχοληθεί, αλλά το ΠΡΩΤΟ…

2021-04-21T07:11:39+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok