Loading...

Αύριο το μεσημέρι ο Σύλλογός μας μαζί με άλλους φορείς έχει κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Θα εκπροσωπηθούμε από τον πρόεδρο κύριο Πετρίδη και τον νομικό μας σύμβουλο κύριο Σελέκο. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και ρεαλιστικές:

-Η πολιτεία πρέπει να αποδεχτεί την αυταπόδεικτη αστική της ευθύνη για την διαχρονικά πλημμελή εποπτεία του υπερευαίσθητου χώρου των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής και να συμβάλλει ουσιαστικά στην πλήρη αποζημίωση των ασφαλισμένων των εταιρειών που ανεκλήθησαν.
-Δεν νοείται οποιαδήποτε λύση αποδίδει λιγότερο από το 100% του κατατεθειμένου ποσού συν το νόμιμο τεχνικό επιτόκιο
-Θα πρέπει να εξασφαλιστεί οπωσδήποτε η αναδοχή διότι η λύση της εκκαθάρισης θα είναι καταστροφική για όλους
-Το κόστος της συμμετοχής του κράτους μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεγάλο βάθος χρόνου χωρίς να επηρεαστούν οι δημοσιονομικές ισορροπίες
-Πρέπει να μην θιγεί κανένα δικαίωμα των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας ή βρίσκονται σε μη ασφαλίσιμη ηλικία
-Θα πρέπει να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των διαμεσολαβούντων επί των χαρτοφυλακίων τους κατά την διαδικασία μεταβίβασης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων στην ανάδοχο ασφαλιστική εταιρεία.

Τα βήματα που προσεχτικά ακολουθούμε όλον αυτό τον καιρό έχουν οδηγήσει σε κάποια αποτελέσματα εν μέσω εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών και οπωσδήποτε χαλεπών καιρών. Από εδώ και στο εξής οι επιδιώξεις είναι οι εξής:
-Να βελτιωθεί όσο το δυνατόν ο νόμος έτσι ώστε αν είναι δυνατόν να έχουμε 100% εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας. Εφόσον αυτό δεν συμβεί έχουμε προετοιμάσει την νομική οδό που θα ακολουθήσουμε κάτι το οποίο απευχόμαστε.
-Να δεχτούν οι ασφαλιστικές εταιρείες τον νόμο και να μην τον σαμποτάρουν ή προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια
-Να βρεθεί ανάδοχος ασφαλιστική εταιρεία
-Να διαπραγματευτούμε με τον ανάδοχο τους καλύτερους όρους υποδοχής των συμβολαίων μας

Είναι αλήθεια ότι δώσαμε έμφαση στον αγώνα της επιχειρηματολογίας και των πολιτικών επαφών παρά στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Δυστυχώς στην υπερκορεσμένη πόλη που ζούμε ελάχιστα πράγματα θα πετυχαίναμε με τις συγκεντρώσεις, αφού η ενέργεια ελάχιστων ανθρώπων που θα άφηναν τις δουλειές τους για να οργανώσουν διαδηλώσεις που θα τύγχαναν μηδενικής προβολής, πιστεύουμε ότι είναι πολύ περισσότερο χρήσιμη για τον σκοπό τον οποίο αναλώθηκε και αναλώνεται. Σίγουρα δεν είμαστε θεαματικοί ελπίζουμε όμως να είμαστε ουσιαστικοί και να ανταπεξέλθουμε στον σκοπό στον οποίο έχουμε ταχθεί. Επίσης νομίζουμε ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα πολιτικά μέσα για μια δίκαιη λύση που αρμόζει σε μια πολιτισμένη χώρα. Μερικές φορές κάποιοι μας αντιμετωπίζουν σαν επαγγελματίες εργατοπατέρες ή συνδικαλιστές καριέρας. Αυτό είναι εντελώς άδικο και υποτιμητικό. Μπορεί να μην είμαστε άψογοι στα όποια ”καθήκοντα” πρέπει να επιτελέσουμε αλλά τουλάχιστον τα ουσιαστικά πράγματα τα κάνουμε όλα και πάντα είμαστε εκεί που πρέπει.

Γίνεται προσπάθεια να εξασφαλίσουμε δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αποκατάσταση όσων αδικιών πιθανόν προκύψουν από τον νόμο αφόσον έρθει στην εξουσία. Συννενοούμαστε με όλα τα κόμματα τη αντιπολίτευσης για την τελική τους στάση στην μάχη της βουλής. Αυτή η συννενόηση για όποιον είναι κοντά στον σύλλογο έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν και έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα.Συγκεντρώνουμε κάθε τι που θα μας είναι χρήσιμο για την συνέχεια του αγώνα μας και ελπίζουμε σε μια ”άνωθεν” βοήθεια που θα επιβραβεύσει στο τέλος τις πολύμηνες προσπάθειές μας.
Ίσως θα θέλαμε να πούμε ότι όλοι μας έχουμε εξουθενωθεί αλλά αυτό απαγορεύεται. Θα μείνουμε παρόντες μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος ασφαλισμένος. Αυτή είναι η ιερή υπόσχεση όλων όσων αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα του Συλλόγου οι οποίοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς μέχρι την οριστική νίκη της κοινής λογικής και της πλήρους απόδοσης της δικαιοσύνης.

2021-05-13T13:51:45+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok