Loading...

Ο επόπτης κ. Παντελίδης ενημέρωσε τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Πετρίδη για τα εξής:
– Οι υποχρεώσεις της Ασπίς Πρόνοια ανέρχονται στα 660 εκατ. ευρώ και τα αποθεματικά της είναι 130 εκατ. ευρώ.

Σ’ αυτά τα ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται οι απαιτήσεις των νοσοκομειακών προγραμμάτων που φθάνουν τα 60 εκατ. ευρώ και έχουν εξαιρεθεί τελείως.

Η παραπάνω εκτίμηση υποχρεώσεων και αποθεματικών έγινε υπό συγκεκριμένες ερμηνείες και “τεχνικές” για την αποτίμηση. Αν αλλάξει η ερμηνεία μεταβάλλεται και το “άνοιγμα”.

– Η ανάρτηση των απαιτήσεών μας θα γίνει μετά τις 31 Μαρτίου 2011.Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Δ.Ε.Ι.Α. θα εγκρίνουν τον κατάλογο και έπειτα θα γίνει η ανάρτησή του.

– Ο κ. Παντελίδης θα παραδώσει στην ΤτΕ και στο Υπουργείο Οικονομικών την τελευταία “Έκθεση Προόδου Εποπτείας και Εκκαθάρισης της Ασπίς”. Αριθμεί 150 σελίδες με 7 ογκωδέστατους επισυναπτόμενους φακέλους, όπου γίνεται μια τελευταία καταγραφή της πορείας εκκαθάρισης – εποπτείας. Δίνονται εξηγήσεις για τον τρόπο ερμηνείας και αποτίμησης προϊόντων, για τα επί μέρους “ανοίγματα” ανά προϊόν, για την εξαίρεση συγκεκριμένων συμβολαίων, για τις εγγυήσεις των Unit-Linked προϊόντων. Επίσης, παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους κάθε απόδοση πάνω από 3,35% θεωρείτε παράνομη και αφαιρείται.

Μετά τη συγκεκριμένη ενημέρωση σαν Σύλλογος:

1. Θα ζητήσουμε επίσημα από την ΤτΕ να μας κοινοποιήσει την συγκεκριμένη έκθεση.
2. Θα απαιτήσουμε την τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου (3867/10) ώστε να συμπεριληφθούν και τα νοσοκομειακά.
3. Θα ζητήσουμε από τον εκκαθαριστή προσδοκώμενο χρόνο εκκαθάρισης (εφόσον προκύψει αναδοχή).
4. Θα απαιτήσουμε να μας γνωστοποιηθούν οι νομικές ενέργειες που έχουν γίνει (αν έχουν γίνει) από τον εκκαθαριστή για την προστασία της περιουσίας της εταιρίας και των συνδεόμενων με αυτήν εταιριών από τον πρώην μεγαλομέτοχό της.

Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια

2021-05-09T16:09:37+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok