Loading...

Παρακάτω σας ενημερώνουμε για τις πρόσφατες ενέργειες του Συλλόγου Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια:

Α) Συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου κ. Πετρίδη με υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ)

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Πετρίδης στα πλαίσια επίσκεψης του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Θεσσαλονίκης (στον οποίο είναι γενικός γραμματέας) στην Τράπεζα της Ελλάδος, συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΙΑ. Η συζήτηση ήταν μακρά και σε καλό κλίμα. Όμως τα αποτελέσματα δεν είναι προς το παρόν ιδιαίτερα αισιόδοξα, αφού αυτή τη στιγμή για αυτούς επείγουν οι έλεγχοι που γίνονται στις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες υπάρχει κοινή σύσκεψη στις 31/01. Επίσης δεν φάνηκε να υπάρχει καλή χημεία συνεργασίας μεταξύ όλων όσων ασχολούνται με την υπόθεσή μας με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις, οι οποίες μπορεί να παρατείνουν τους χρόνους που αναφέρει ο νόμος. Πάντως υπάρχουν προτάσεις για τροποποιήσεις του νόμου προκειμένου όπως είπαν ‘’να τετραγωνίσουν τον κύκλο’’.

Β) Συνάντηση ΔΣ με την ομάδα των νομικών μας συμβούλων
Σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου μας συναντήθηκε με τους νομικούς συμβούλους που μας εκπροσωπούν προκειμένου να συζητηθεί η έκβαση της υπόθεσης και ο καθορισμός των αμοιβών ανά αγωγή.
Οι νομικοί σύμβουλοι θα μας ανακοινώσουν τα κόστη ανά αγωγή πολύ σύντομα.
Υπάρχει ένα πολύ θετικό νέο για εμάς: Με το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί πολύ σύντομα στην Βουλή, για τις δίκες express, ενδέχεται η υπόθεσή μας να τελεσιδικήσει πάρα πολύ γρήγορα. Σημειώνεται ότι το θέμα της Ασπίδας και οι πιέσεις των μελών του Συλλόγου μας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη μέσω προσωπικών επαφών και επερωτήσεων, συνέβαλαν πάρα πολύ στο να εισαχθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή αυτή τη χρονική στιγμή.
Σημειώνεται ότι πρόθεση του Συλλόγου μας είναι η πολιτική επίλυση του ζητήματος προκειμένου να μην εμπλακούμε σε κανενός είδους δικαστική ταλαιπωρία. Αυτό υπηρετούμε μέχρι τώρα με απόλυτη συνέπεια. Δεν πρέπει όμως να αρκεστούμε σε αυτή μόνο την προοπτική διότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε τις ημερομηνίες της νόμιμης προσφυγής μας στην δικαιοσύνη εφόσον δεν δικαιωθούμε.

Γ)Συνάντηση με τον κ. Παντελίδη

Μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας συναντήθηκαν με τον κ. Παντελίδη. Έγινε ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα και για την πορεία της διαδικασίας της αναδοχής.
Υπάρχουν θετικά νέα ως προς το ενδιαφέρον ασφαλιστικών εταιρειών για τα χαρτοφυλάκια της Ασπίς και της Commercial. Αυτές οι εταιρείες ζητάνε μερικές τροποποιήσεις στον νόμο προκειμένου να ξεπεραστούν κάποιες τεχνικές κυρίως δυσκολίες. Αν και θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την κατάληξη της υπόθεσης εντούτοις κρατάμε επιφυλάξεις για την τελική έκβαση του ζητήματος.
Εντός των επομένων ημερών θα γίνουν οι εξής αναρτήσεις:

-Οριστικό χαρτοφυλάκιο
-Απαιτήσεις ασφαλισμένων
-Όλες οι υποχρεώσεις της εταιρείας

Δ) Επίσημο αίτημα για συνάντηση με κ. Σαχινίδη
Ζητήθηκε επίσημη συνάντηση με τον κ. Σαχινίδη η οποία περιμένουμε να οριστεί αυτή την εβδομάδα

2021-05-10T13:25:16+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok