Loading...

Στη χθεσινή συγκέντρωση του ύπο ίδρυση «Σωματείου Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια», έδωσαν το παρών περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι, σε μια ιδιαίτερης έντασης διαμαρτυρία για τις εγκληματικές αμέλειες των υπευθύνων αρχών που είχαν σαν αποτέλεσμα την ανυπολόγιστη μέχρι στιγμή πάσης φύσεως ζημιά 1.000.000 πολιτών.

Τα μηνύματα της συγκέντρωσης αυτής είναι απλά και συγκεκριμένα:

1. Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει όλες τις ζημιές εξ αιτίας της αμέλειας των εποπτικών, νομοθετικών και πολιτικών αρχών της.

2. Να αποδοθούν οι ευθύνες γιά όλες τις παράνομες πράξεις του κύριου μετόχου σε ποινικό και αστικό επίπεδο και να περιοριστεί άμεσα με παρέμβαση της Δικαοσύνης η δυνατότητα του για μελλοντικές πράξεις που θίγουν τις απαιτήσεις των ζημιωθέντων.

3. Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην διαδικασία επόπτευσης και εκκαθάρισης της εταιρίας και να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε υπαίτιο που απο σοβαρή αμέλεια, τους πέντε αυτούς μήνες από το κλείσιμο της εταιρίας, επέφερε επιπλέον ζημιά στους ασφαλισμένους της εταιρίας.

4. Να εφαρμοστεί άμεσα λύση που θα ικανοποιεί όλες τις παροχές των ασφαληστηρίων συμβολαίων στο 100% των παροχών τους.

5. Να καταγγελθεί το πρόβλημα στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και να προκληθεί η παρέμβαση τους ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες, παλινωδίες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη λύση του προβλήματος.

6. Να αναλάβει η ένωση ασφαλιστικών εταιριών τις ευθύνες της και να συμμετάσχει ενεργά στην επίτευξη άμεσης και δίκαιης λύσης.

7. Τελευταίο αλλά και σημαντικότερο όλων, αμεσα να ενεργοποιηθούν οι παροχές περίθαλψης των συμβολαίων υγείας για τους ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα όλους εκείνους που θέλησαν να γίνουν μέλη του Σωματείου. Ήδη από την επόμενη μέρα δεχόμαστε δεκάδες αιτήματα για προσχώρηση νέων μελών. Η ευθύνη μας για την λύση του προβλήματος είναι πλέον μεγαλύτερη από κάθε άλλη στιγμή του αγώνα μας. Θα δικαιωθούμε γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και είμαστε ενωμένοι με κοινούς στόχους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σωματείο να αφήνουν email ή όποιο άλλο στοιχείο επικοινωνίας επιθυμούν ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

2021-05-16T12:20:36+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok