Loading...

Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ και στο πολιτικό προσωπικό. Άμεσα θα μεταφραστεί και θα σταλεί στο IMF, στο κόμμα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ CDU, στον Michel Barnier και στην τρόικα.

Με αυξημένα αντανακλαστικά και επιλεγμένο timing η Τράπεζα της Ελλάδος διέσωσε την Τ-BANK (πρώην ΑΣΠΙΣ BANK) από την κατάρρευση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταθέσεις, το προσωπικό και οι τραπεζικές εργασίες μεταφέρονται αυτούσια στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η κίνηση αυτή αποτελεί αυτονόητα την μόνη λύση η οποία διασώζει τον μόχθο των καταθετών, οι οποίοι δεν έχουν με κανέναν τρόπο εμπλακεί στην κακή διοικητική λειτουργία της τράπεζας, που οδήγησε τα πράγματα στο αδιέξοδο και στην ουσιαστική χρεοκοπία.
Τα χιλιάδες μέλη του Συλλόγου μας όμως αναρωτιούνται γιατί τα αντανακλαστικά των κυβερνώντων παραμένουν σε πλήρη αδράνεια εδώ και 27 μήνες για ένα ζήτημα το οποίο και απλούστερο ήταν και αν λυνόταν έγκαιρα δεν θα απέφερε κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος.

Τα ερωτήματα και τα γιατί είναι αμείλικτα:

Για πιο λόγο επί 27 μήνες οι ασφαλισμένοι των ανακληθεισών εταιρειών δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους και στις πολυτιμότατες ασφαλιστικές τους παροχές.
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας;
Μήπως δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προσηκόντως και ανελλιπώς;
Μήπως έκλεψαν τα χρήματα;
Μήπως έκαναν άλλες παρανομίες;
Μήπως οι πελάτες των τραπεζών απολαμβάνουν άλλα προνόμια;
Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν εποπτεύονται με τον ίδιο μηχανισμό που εποπτεύονται και οι τράπεζες;
Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν αποτελούν κι αυτές έναν από τους πυλώνες του χρηματοοικονομικού συστήματος;
Μήπως δεν έχει καμία σημασία για την οικονομία αν καταστραφεί η ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών;

Δυστυχώς οι απαντήσεις έχουν στερέψει όπως και η λογική.
Δυστυχώς το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο για τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του οποίου θα εκταμιευτούν τεράστια ποσά για την αποζημίωση των παθόντων μετά την δικαίωσή τους από τα δικαστήρια.
Δυστυχώς χαμένοι θα είναι και οι κερδισμένοι οι οποίοι όταν πάρουν πίσω τα δικά τους λεφτά, θα είναι πολύ αποκαμωμένοι για να πανηγυρίσουν, και πολύ αηδιασμένοι από μια χώρα που δεν εφαρμόζει το αυτονόητο και δεν σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μαζί με τις καταθέσεις των πελατών της Τ- BANK αναλαμβάνει και μια σημαντική εκκρεμότητα η οποία έχει να κάνει με την πλημμελή θεματοφυλακή των προϊόντων unit linked της πρώην ΑΣΠΙΣ BANK. Βάσει του Ν. 400/70 άρθρο 13γ παρ. θ, η τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να ενημερώνει τουλάχιστον μια φορά το μήνα την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορίου με τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η ασφαλιστική επιχείρηση για το μεταβλητό κεφάλαιο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις σε σχέση με τα ποσά τα οποία έπρεπε να υπάρχουν στο ενεργητικό των εν λόγω μεταβλητών κεφαλαίων.
Οποιεσδήποτε παρατυπίες διαγνωστούν σχετικά με το εν λόγω ζήτημα θα θέσουν σε θέση υπόλογου την τράπεζα η οποία είχε την ευθύνη της θεματοφυλακής.

2021-05-02T08:12:01+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok