Loading...
Μέρες 2009 ζει και πάλι η ασφαλιστική αγορά, ενώ η διαχρονικά εγκληματική αντιμετώπιση της υπόθεσης Ασπίς γεννάει νέα εφιαλτικά σύνδρομα, αυτή την φορά στους άτυχους ασφαλισμένους της International Life αλλά και στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς με άμεσες επιπτώσεις και στην Εθνική οικονομία.
Εντός των επομένων ημερών θα κριθούν όλα. Ο Σύλλογός μας όμως βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται χωρίς να φαίνεται κανένα ίχνος αντίδρασης για ανατροπή της προδιαγεγραμμένης κατάστασης.
Υπενθυμίζουμε ότι την ανάκληση άδειας της Ασπίς ακολούθησε ένας άνευ προηγουμένου ανταγωνισμός  μεταξύ του  συνόλου των ασφαλιστικών εταιρειών, για ξεκοκάλισμα του υγιούς μέρους του χαρτοφυλακίου της και προσεταιρισμό των ασφαλισμένων της αλλά και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών του Ομίλου. Αυτή η αδίστακτη και χωρίς καμία ανθρώπινη ευαισθησία πρακτική οδήγησε στον απόλυτο εγκλωβισμό όλων εκείνων των ασφαλισμένων που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τις ασφαλιστικές τους σχέσεις αλλού, δηλαδή ανθρώπους με προβλήματα υγείας, ηλικιωμένους ή με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και εφάπαξ ασφάλιστρα. Ως αποτέλεσμα ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης δέχτηκε ένα ισχυρότατο πλήγμα στο πιο δυνατό και αδιαπραγμάτευτο σημείο της, την αξιοπιστία, με άμεσο αποτέλεσμα την ραγδαία πτώση της παραγωγής της από σε…. Ταυτόχρονα η Εθνική οικονομία απώλεσε τεραστία άμεσα και έμμεσα κεφάλαια από την κατάρρευση αυτής της παραγωγής. Όσοι υποστηρίζουν ότι η πτώση οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική κρίση κρύβονται πίσω από προσωπικές αυταπάτες ή εθελοτυφλούν. Αρκεί να ρωτήσουν τους ανθρώπους των πωλήσεων οι οποίοι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους υποψήφιους για ασφάλιση κάθε μέρα για να μάθουν τι συμβαίνει.
Το επερχόμενο νέο τσουνάμι πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία. Ο ”φόρος αίματος” που θα πληρωθεί θα είναι βαρύτατος. Η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως την ασφαλιστική αγορά ως άμεσα ενδιαφερόμενη αλλά και την κυβέρνηση η οποία υπηρετεί το συμφέρον των πολιτών. 
Αυτή την ώρα όμως η διαφαινόμενη καταστροφή μπορεί να μετατραπεί σε θρίαμβο επιλύοντας ταυτόχρονα δύο ζητήματα: Το επί 7ετία εκκρεμές καρκίνωμα  του Ομίλου Ασπίς μαζί με το άμεσα επαπειλούμενο της International Life. H λύση είναι εξαιρετικά απλή αρκεί να γίνει μια καθαρή και ειλικρινής  διαπραγμάτευση μεταξύ ασφαλιστικής αγοράς και κυβέρνησης, γνωρίζοντας η κάθε πλευρά τι θα ζητήσει από την άλλη. 
Η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη για να χαθεί. Τώρα είναι ή ώρα για λύσεις που θα αναδείξουν επιτέλους την υγιή πλευρά του δημιουργικού Ελληνικού πνεύματος και της καθαρής σκέψης αντί της μονίμως εμφανιζόμενης νοσηρής και σάπιας που κυριαρχεί.
Κλείνοντας προειδοποιούμε ότι ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις στο προαναφερθέν ζήτημα οι οποίες θα θίξουν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς θα μας βρουν κάθετα  αντίθετους και θα αντιδράσουμε με κάθε δυνατό μέσο για την αποτροπή τους.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική σε κάθε επίπεδο.
Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια
2021-04-17T07:54:05+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok