Loading...
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

ΘΕΜΑ:  “ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗΣ”

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ

Μετά από πολλά χρόνια, επί της δικής σας θητείας, ξεκίνησαν επιτέλους οι καταβολές των ποσών στους δικαιούχους του Ομίλου Ασπίς από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (ΕΚΖ). Η ιστορία σε αυτή την περίπτωση δικαίωσε το αδιάκοπο ενδιαφέρον σας σε κάθε στάδιο της υπόθεσης από την έναρξή της κιόλας το μακρινό 2009.
Οι δικαιούχοι εισπράττουν ένα ελάχιστο ποσοστό 6,67% σε σχέση με αυτό που δικαιούνται, παρόλα αυτά ήταν μια πολύ σημαντική και συμβολική εκκίνηση η οποία πιστώνεται επίσης σε κάποιους σημαντικούς ακόμα ανθρώπους οι οποίοι τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο.
Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα θετική εξέλιξη η οποία σχετίζεται με την έναρξη της διαδικασίας πώλησης κτηρίων από το σημαντικό απόθεμα ακινήτων που διαθέτει η Ασπίς Πρόνοια, το τίμημα των οποίων σε βάθος χρόνου θα καταλήξει στους νόμιμους δικαιούχους τους. Μετά και από αυτή την εξέλιξη οι ζημιωθέντες του Ομίλου δικαιούνται να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες.
Παρόλα αυτά οι εκκρεμοδικίες οι οποίες παραμένουν, έχουν φέρει πίσω το έργο της εκκαθάρισης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια το τελικό ποσό των υποχρεώσεων απέναντι στους ασφαλισμένους αλλά ούτε και η τελική υποχρέωση του ΕΚΖ. Γι αυτό θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα το οποίο ελπίζουμε να μην είναι μακρύ.
Σήμερα όμως μπορούμε να διατηρήσουμε άνετα και απρόσκοπτα το θετικό momentum δίνοντας άλλη μια προκαταβολή στους ασφαλισμένους του Ομίλου. Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την έγκριση της πρώτης δόσης, ενώ ο μηχανισμός που στήθηκε για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην εκμεταλλευτούμε την λειτουργικότητά του, γιατί αν καθυστερήσουμε πάλι, θα πρέπει να δρομολογηθούν νέοι γύροι πιστοποιήσεων που θα μας πάνε πολλούς μήνες πίσω.

Θα επιθυμούσαμε να αναθέσετε στην ίδια επιτυχημένη ομάδα εργασίας που ενεργοποίησε τον μηχανισμό του ΕΚΖ να συντάξει την επόμενη τροπολογία η οποία καλό θα ήταν να είναι περισσότερο λειτουργική όσον αφορά τις επόμενες ενεργοποιήσεις έτσι ώστε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να καταβληθούν οι επόμενες δόσεις με μεγαλύτερη ευελιξία.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εξαιρετική εκτίμηση

Από το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας

Ν. Κεχαγιάογλου                      Κ. Βαλαβάνης

2021-06-30T20:27:28+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok