Loading...

Οι συνεχείς οχλήσεις του ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων απέφεραν ακόμη μία επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα. Ακολουθεί η επιστολή – αναφορά του βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον κ. Στουρνάρα για το θέμα της Ασπίς Πρόνοια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ηρακλείου – ΠAΣΟΚ

Ηράκλειο 19-09-2012
Αρ. Πρωτ.
Προς: 349
Υπουργό Οικονομικών
κ. Γιάννη Στουρνάρα

Θέμα: «Να μπει ένα τέλος στην αδικία των ασφαλισμένων στην Ασπίς Πρόνοια »

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Εκατοντάδες χιλιάδες άμεσα και έμμεσα θιγόμενοι πολίτες, οι οποίοι τοποθέτησαν χρήματα και κόπους μιας ζωής στην Ασπίς Πρόνοια, βλέπουν εδώ και δύο χρόνια περίπου, τους κόπους τους να έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους από τις τράπεζες.
Περίπου 50.000 Κρητικοί, οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι στην εταιρεία Ασπίς Πρόνοια και είδαν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια να «τινάζονται στον αέρα».
Οι ασφαλισμένοι είδαν τους κόπους μιας ζωής, χρήματα που επένδυαν στην εταιρεία, αρκετοί από αυτούς για πάρα πολλά χρόνια, χωρίς ποτέ να περιμένουν ότι θα υπήρχε αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη για εκείνους.

Κ. Υπουργέ

Η αγανάκτηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη, με τους ίδιους να προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διεκδικώντας πίσω τα εκατομμύρια ευρώ που κινδυνεύουν να χάσουν, εξαιτίας των λάθος χειρισμών και της συγκάλυψης του θέματος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ενώ γνώριζε το θέμα δεν έπραξε τα αυτονόητα, οδηγώντας τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη.
Επειδή η υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια, της – μέχρι πρότινος – δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, σας ζητώ να ενσκήψετε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο ταλανίζει άδικα την κοινωνία, έχοντας οδηγήσει χιλιάδες πολίτες σε οικονομικό αδιέξοδο και να δώσετε άμεσα λύση

Με εκτίμηση,

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

2021-04-22T15:29:02+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok