Loading...

Σήμερα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος το Προσωρινό Χαρτοφυλάκιο Ζωής με τις απαιτήσεις που αντιστοιχούν, σύμφωνα με τον επόπτη κ. Ι. Παντελίδη, σε κάθε ασφαλισμένο.

Για να βρείτε το δικό σας συμβόλαιο ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

1. Μπείτε στο site της Τράπεζας της Ελλάδος: http://www.bankofgreece.gr/Pages/default.aspx
2. Κάτω αριστερά πατήστε το πλαίσιο “Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης” και μετά “Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value ΑΑΕ”: http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/catalogue/default.aspx.
3. Για να δείτε το προσωρινό χαρτοφυλάκιο πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο: http://liqportfolios.bankofgreece.gr/Default.aspx
4. Κατόπιν συμπληρώνετε τα πλαίσια που σας ζητούνται όπως την εταιρεία, τον αριθμό συμβολαίου και την ημερομηνία γέννησης του κυρίως ασφαλισμένου, στο όνομα του οποίου εκδιδόταν το συμβόλαιο. Έπειτα επιλέγετε “Ενεργό Χαρτοφυλάκιο” και μετά “Προβολή Στοιχείων”.

Ήδη, το ΔΣ του Συλλόγου έχει κοινοποιήσει την εισηγητική έκθεση του κ. Παντελίδη στο νομικό τμήμα, ώστε να μελετηθεί ολόκληρο το εύρος των πληροφοριών που παρέχονται από τον επόπτη και να απαντηθούν όσα ερωτήματα τυχόν προκύψουν. Εντός των επόμενων ημερών θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το σύνολο της έκθεσης και σύντομα θα υπάρξει ανάρτηση για τις περιπτώσεις των ανακοπών όσων συμβολαίων έχουν αποτιμηθεί με ποσά λιγότερα από την αξία τους. Υπάρχει αρκετός χρόνος για τις συγκεκριμένες διαδικασίες γι’ αυτό θα πρέπει να μελετηθεί η έκθεση και άμεσα να ενημερώσει ο Σύλλογος για τις επόμενες κινήσεις των ασφαλισμένων που θα θελήσουν να κάνουν ένσταση.

Εδώ και αρκετό διάστημα ο Σύλλογος έχει επισημάνει το ηθικό κόλλημα που προκύπτει από την απόφαση του επόπτη κ. Παντελίδη να εξαιρέσει τα συμβόλαια unit linked. Δεν θα σταματήσουν να γίνονται κινήσεις και να ασκούνται πιέσεις για να ανατραπεί η συγκεκριμένη απόφαση που εξαιρεί ένα κλασσικό ασφαλιστικό προϊόν που αυτή τη στιγμή παρέχεται από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Κατόπιν της ενδελεχούς μελέτης της έκθεσης θα υπάρξει σύντομα νέα ανάρτηση.

2021-05-03T13:12:51+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok