Loading...

Μετά από επικοινωνία, με τον εκκαθαριστή της εταιρείας κ. Χ.Μπάρκα σας ανακοινώνουμε τα εξής:
“Ο πανικός και η ευπιστία, σε ότι μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε (έντυπα και κυρίως τα ηλεκτρονικά) δεν ήταν ΠΟΤΕ ο καλύτερος σύμβουλος για να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε νηφάλια. Η απόφαση αφορά στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο ΜΟΝΟ τα ρευστά διαθέσιμα της εταιρείας που σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του εκκαθαριστή δεν ξεπερνούν τις 800 η 900 χιλιάδες ευρώ.!!
Αφορά και ένα ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου (Ε.Δ) αξίας (πριν το κούρεμα) 110.000 ευρώ!!
Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ μπορεί να δεσμεύσει την ακίνητη περιουσία της εταιρείας που είναι σε ασφαλιστική τοποθέτηση, για την εξασφάλιση των ασφαλισμένων, που έχουν το ΠΡΟΝΟΜΙΟ έναντι του Δημοσίου και προστατεύεται από την ασφαλιστική νομοθεσία.
Το συμπέρασμα, που βγαίνει είναι, ότι για συνολικές οφειλές της Ασπίς προς το Ε.Δ (πριν την ανάκληση 21/9/09) κοντά στα 30.000.000 ευρώ δέσμευσε το ποσό των 400 η 450 χιλιάδων ευρώ!!!
Φυσικά,αναρωτιόμαστε γιατί ο κ. Π. Οικονόμου προχώρησε σε αυτήν την κίνηση την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δυσκολεύοντας ή και ακυρώνοντας στην πράξη,την λειτουργία της εκκαθάρισης.
Γιατί, σε παρόμοιες περιπτώσεις,παλαιότερα με, άλλες ασφαλιστικές εταιρίες δεν εφαρμόστηκε κάτι παρόμοιο?
Μήπως τα πολιτικά του αντανακλαστικά, για τις επερχόμενες εκλογές, τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση?
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, πως το Δ.Σ.του Συλλόγου είχε παραδώσει , στην νομική του σύμβουλο, όλο τον φάκελλο Ασπίς, με τις προτάσεις μας για λύσεις,από το 2011, μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ως υφυπουργός.
Αν βέβαια, στις προθέσεις του, είναι η μελλοντική ρευστοποίηση των ακινήτων της εταιρείας ,άρα της δέσμευσης του 50% της αξίας υπέρ του Δημοσίου, τότε η ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης αναδοχής ή της λύσης που προτείνουμε, θα “γκρεμίσει” τα σχέδιά του.
Την επόμενη εβδομάδα, έχουν κλειστεί ραντεβού, με πολιτικούς φορείς και θεσμούς, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πολιτικής μας πρότασης για την όσο το δυνατόν ταχύτερη λύση του προβλήματός μας.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως Σύλλογος συνεχίζουμε……”

2021-04-28T08:12:25+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok