Loading...

Κύριε Πρόεδρε,

Συμβαίνει να είμαι μία εκ των 800 χιλιάδων πολιτών που ψήφισαν για την εκλογή νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και μία εκ των 800 χιλιάδων ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΔΟΣ.
Βρίσκομαι όμως στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας απασχολήσω κι εγώ, μέσα στον κυκεώνα των υποχρεώσεών σας λόγω και των οικονομικών προβλημάτων που ζούμε ως χώρα.Το έχω ανάγκη,κύριε Πρόεδρε,και το δικαιούμαι , νομίζω,όπως και όλοι οι ασφαλισμένοι τις εταιρείας,να ασχοληθείτε και με το δικό μας θέμα,πριν εξελιχθεί σε ένα νέο Χρηματιστήριο.
Αντιπροσωπεύετε το 33 % του εκλογικού σώματος πανελλαδικά και είστε η μείζων αντιπολίτευση. Ασφαλώς γνωρίζετε το πρόβλημα που προέκυψε από την 21 Σεπτεμβρίου 2009 και εξής με το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν γνωρίζω πώς και γιατί και με ποιες αλχημείες η Εταιρεία έπαιρνε κάθε χρόνο από το ίδιο το Κράτος πιστοποιητικό φερεγγυότητας. Δεν γνωρίζω πώς Υπουργείο Οικονομικών, ΕΠΕΙΑ και κ.Ψωμιάδης έφτασαν ως εδώ και πώς π.χ αντί να πωληθεί χωρίς να διακινδυνεύσει ούτε ένα συμβόλαιο, ούτε ένας ασφαλισμένος, έκλεισε και είμαστε στον αέρα 800 χιλιάδες ασφαλισμένοι.
Κύριε Πρόεδρε,δεν θα σας υποδείξω εγώ το χρέος σας ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ως εν δυνάμει όμως μελλοντικού Πρωθυπουργού αξιώνω να δείτε σε βάθος το πρόβλημά μας και να προσανατολίσετε την Κυβέρνηση στη σωστή και δίκαιη λύση του. Τεχνηέντως ή και όχι κυκλοφορούν φήμες εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ότι μεθοδεύει λύση με πλαφόν των 25.000 ευρώ ανά συμβόλαιο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη διαρρέονται φήμες για να καταγραφούν αντιδράσεις.
Ποιός υγιής νους και ποιό σκεπτόμενο άτομο θα συγκατένευε σε μια τέτοια ρύθμιση; Τι είδους αποκατάσταση και αποζημίωση των θιγέντων από την Εταιρεία θα είναι, όταν εξομοιώνονται όλα τα συμβόλαια αδιακρίτως;Ένα ποσό των 25.000 ευρώ πιθανόν να ικανοποιεί συνταξιοδοτικά, αποταμιευτικά ή και νοσοκομειακά συμβόλαια.
Τι γίνεται όμως με τα επενδυτικά-καταθετικά;
Επένδυσα 150.000 ευρώ, το αίμα της καρδιάς μου,όπως συνηθίζω να λέω, γιατί προέρχονται από τα λεγόμενα εφάπαξ εμού και του εκλιπόντος συζύγου μου μετά από 35ετή υπηρεσία στο δημόσιο. Δεν ανήκουμε στους έχοντες και κατέχοντες με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν μας προέκυψαν τα χρήματα από off shore εταιρείες ούτε από άλλες μικρές ή μεγάλες παράνομες δραστηριότητες ούτε από συναλλαγές που ο λαός ονομάζει λαμογιές.Είναι η αμοιβή του τίμιου αγώνα μας,η αμοιβή της ευσυνείδητης εργασίας μας και απαιτούμε από το Κράτος, όπως παρανόμησε κλείνοντας την Εταιρεία,χωρίς βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα,έτσι και να αποκαταστήσει την αδικία που προκάλεσε.
Ένα Κράτος Δικαίου έχει συνέχεια. Είναι ανήκουστο, ανήθικο και ανάλγητο να ψηφίζει μια Βουλή έναν νόμο και να τον αναιρεί η επόμενη. Όλα τα συμβόλαια μιας Ασφαλιστικής Εταιρείας που δεν πτωχεύει,επί του προκειμένου την έκλεισε το Κράτος παρανόμως, τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους στο ακέραιο. Και όμως όλα βρίσκονται στον αέρα και κινδυνεύουμε να χάσουμε το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών μας, γιατί δεν υπάρχει συνέχεια, συνέπεια και ηθική.
Τραγικά θύματα της υπό κατάρρευση οικονομίας μας είμαστε όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι(τα λεγόμενα υποζύγια) ενεργοί και συνταξιούχοι.
Θα επιτρέψετε,κύριε Πρόεδρε,να υπάρξουμε δύο φορές θύματα, ”τραγικότερα” θύματα;
Πώς να ελπίζω,πώς να αισιοδοξώ,πώς να οραματίζομαι τη νέα Ελλάδα;Με τι αποθέματα ψυχής θα “βάλω πλάτη” να σώσω μια πατρίδα της αδικίας,της ρεμούλας και της απάτης, της ανισότητας,της αναξιότητας και της ανυποληψίας;
Κύριε Σαμαρά,η εντιμότητα,η ηθική και η αρετή που σας διακρίνει, γιατί με αυτές τις αξίες γαλουχηθήκατε ως γνήσιως απόγονος της Π.Δέλτα,ας κάνουν τον ύπνο σας όχι βεβαίως εφιαλτικό αλλά οπωσδήποτε ανήσυχο μέχρις ότου, και με τη βοήθειά σας, επιτευχθεί μια λύση δίκαιη, μέχρις ότου νιώσουμε εμπράκτως την προστασία του Κράτους.Η παράταση της αβεβαιότητας και η διασπορά φημών για το πώς μεθοδεύει η Κυβέρνηση τη λύση του προβλήματος προκάλεσε στις οικογένειες μας δυσβάσταχτη αγωνία, άμετρη θλίψη και ανεξέλεγκτο πανικό.
Αν μάλιστα προσθέσω και το στοιχείο ότι προσωπικά ανήκω στα άτομα υψηλού κινδύνου (Στεφανιαία Νόσος, Ινσουλινοεξαρτώμενος Διαβήτης, Αρτηριακή Υπέρταση..) αντιλαμβάνεστε ,κύριε Σαμαρά, τον παράγοντα απορρύθμιση και την απειλή της κλονισμένης ήδη υγείας μου.
Σας παρακαλώ, λοιπόν, θερμά στην ατζέντα των υποχρεώσεων και καθηκόντων σας συμπεριλάβετε και τη δράση σας για την επίλυση του προβλήματος που καίει χιλιάδες ασφαλισμένους κυριολεκτικά.
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ

2021-05-14T15:00:03+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok