Loading...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ Αθήνα, 14/05/2014
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΡ ΠΡΩΤ. 61
με έδρα Αθήνα

Προς : Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

ΘΕΜΑ : «Ζήτημα Ασπίς. Η ΝΔ και ο κ. Σταϊκούρας ενόψει ιστορικών ευθυνών»

Κύριε Σταϊκούρα,

Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια δεν θα ξεχάσουν ποτέ το απαράδεκτο δίδυμο Παπακωνσταντίνου – Σαχινίδη το οποίο χωρίς καμία περίσκεψη, χωρίς καμία λογική και με πλήρη περιφρόνηση στα δικαιώματά τους, τα οποία είχαν σχηματιστεί με τους κόπους μιας ζωής, άφησαν ένα απολύτως διαχειρίσιμο θέμα να καταστεί επικίνδυνο καρκίνωμα της Ελληνικής οικονομίας και του ασφαλιστικού θεσμού.

Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια, όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ και τις δικές σας ”αγαθές” προθέσεις να δώσετε άμεση λύση στο θέμα, τις πολλές παρεμβάσεις σας στην Βουλή, την παρουσία σας στους αγώνες των ασφαλισμένων αλλά και τις μετεκλογικές σας ευαισθησίες για άμεση διευθέτηση του προβλήματος.

Η ειρωνεία της ιστορίας όμως φαίνεται ότι σας παίζει άσχημο παιχνίδι, αφού τουλάχιστον αυτοί οι απαράδεκτοι έφεραν έναν νόμο -τον περίφημο 3867- έστω και 11 μήνες μετά την ανάκληση της Ασπίς, ο οποίος έδινε μια ”κουρεμένη” λύση στο πρόβλημα και μάλιστα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Η βούλησή τους μάλιστα για γρήγορη λύση στο πρόβλημα αποδείχτηκε έναν χρόνο μετά, όταν με τον νόμο 4002, έκαναν ακόμα πιο συγκεκριμένο το πλάνο χρηματοδότησης προετοιμάζοντας τους ασφαλισμένους για γρήγορη πρόσβαση στα χρήματά τους.

Δυστυχώς, όμως, όταν έφτασε η ώρα αυτή, η κυβέρνησή σας η οποία είχε μόλις αναλάβει την εξουσία, άρχισε να σφυρίζει κλέφτικα μέσω της τεχνικής ”δείχνω τρομερό ενδιαφέρον αλλά δεν κάνω απολύτως τίποτα”. Έτσι λοιπόν πέρασαν ήδη 2 χρόνια από την στιγμή που αναλάβατε την διακυβέρνηση και το μόνο που έχετε κάνει είναι δύο συσκέψεις και μια διαρροή ενός σεναρίου περί ενός νεφελώδους fund, το οποίο δεν αντέχει σε καμία κριτική πόσο μάλλον σε εφαρμογή του.

Δείχνετε κι εσείς ξεκάθαρα ότι δεν έχετε καμία όρεξη να ασχοληθείτε με το θέμα. Θέλετε να ταυτίζετε τους ασφαλισμένους με επενδυτές αγνοώντας προκλητικά θεμελιώδεις οικονομικές αρχές και αξιώματα προσπαθώντας να ξεγλιστρήσετε έντεχνα από το θέμα. Αποδεικνύεστε κι εσείς ένας κλασσικός -παλιάς κοπής – πολιτικός. Το θέμα αυτό όμως δεν το ξεπερνάει ο χρόνος. Το αντίθετο μάλιστα. Όσο δεν λύνεται τόσο γίνεται δριμύτερο. Κι εσείς καταγράφετε στο πολιτικό σας βιογραφικό μια μαύρη σελίδα που ίσως δεν αξίζετε αφού πιστεύουμε ακόμα ότι έχετε καλές προθέσεις.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΡΙΣΤΗ ΛΥΣΗ

Σήμερα ήρθε πάλι στο προσκήνιο η λύση που εδώ και καιρό σας έχουμε προτείνει. Η πρόεδρος του ΤΧΣ κ. Σακελλαρίου ανακοίνωσε ότι το Ταμείο έχει στην διάθεσή του τα 11 δις €, τα οποία δεν διατέθηκαν για τις τράπεζες, αφού πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που διεξήχθησαν. Τα λιμνάζοντα αυτά χρήματα μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν εις όφελος των ασφαλισμένων και της Ελληνικής οικονομίας. Προτείνουμε την δανειοδότηση του εγγυητικού κεφαλαίου με ένα μικρό κλάσμα αυτών των κεφαλαίων έτσι ώστε να αποδοθούν άμεσα τα χρήματα των ασφαλισμένων. Το Εγγυητικό κεφάλαιο είναι απολύτως αξιόπιστος δανειζόμενος και μάλιστα με πολλά υποσχόμενα έσοδα αφού το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς αν λυθεί το ζήτημα Ασπίς προβλέπεται πολύ ευοίωνο όπως όλοι παραδέχονται. Θεωρούμε αδιανόητο να λέτε ότι δέχεστε αντιδράσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες γι’ αυτό το ζήτημα την στιγμή που αυτές θα βγουν ωφελημένες έτσι κι αλλιώς. Επίσης, δεν έχετε να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν άλλο διεκδικητή χρημάτων αφού θα εφαρμόσετε έναν νόμο που ήδη ισχύει. Αν λοιπόν έχετε πραγματική βούληση να λύσετε όπως πρέπει το θέμα τότε:

· τροποποιήστε τον νόμο έτσι ώστε να μπορεί να δανειοδοτηθεί το Εγγυητικό κεφάλαιο από το ΤΧΣ
· εφαρμόστε πλάνο άμεσων πληρωμών των ασφαλισμένων βάσει των χρόνων λήξης των συμβολαίων
· μεταβιβάστε το σύνολο της περιουσίας του Ομίλου Ασπίς στο Εγγυητικό κεφάλαιο και εφαρμόστε εκεί την λύση του fund που προτείνετε
·
Κατ’ αυτόν τον τρόπο:

Θα λύσετε ένα πρόβλημα που έχει κάνει δυστυχισμένους χιλιάδες Έλληνες
λιμνάζοντα χρήματα θα επενδυθούν στην ουσία στην Ελληνική οικονομία,
θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας και της ασφαλιστικής αγοράς,
θα τρέξουν οι προοπτικές ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου ο οποίος έχει να προσφέρει τεράστια οφέλη στην ελληνική κοινωνία και την εθνική οικονομία,
θα αποσυρθούν οι αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου οι οποίες θα κοστίσουν πολύ ακριβότερα στον ελληνικό λαό,
θα απαλλαγείτε από ένα αγκάθι και θα πιστωθείτε μια πετυχημένη λύση αντί να χρεωθείτε μια τραγωδία

Ελπίζουμε ότι θα εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και θα προωθήσετε την άμεση επίλυση του ζητήματος. Οι ασφαλισμένοι θα κρίνουν ενόψει των εκλογών υποσχέσεις και πράξεις. Εφόσον δεν αποφασιστεί και δεν εφαρμοστεί κάτι πολύ σύντομα, τότε η άμεση προσφυγή στην δικαιοσύνη και των τελευταίων που δεν το έχουν κάνει θα γίνει σημαία του Συλλόγου μας. Η υπομονή μας και η καλή μας προαίρεση έχει πλέον εξαντληθεί.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Νίκος Κεχαγιάογλου Θεοχάρης Πετρίδης

2021-04-18T20:08:19+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok