Loading...

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ

Είναι σαφές ότι αποτελεί θετικό νέο η εκκίνηση της διαδικασίας αποζημιώσεων των ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς αν και οι καθυστερήσεις που έχουν γίνει ως σήμερα είναι τραγικές. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν παρέλθει 7 χρόνια από την ημερομηνία ανάκλησης άδειας της Ασπίς Πρόνοια.
Οι προκαταβολές θα δοθούν -ελπίζουμε χωρίς άλλα εμπόδια- από την περιουσία των εταιρειών του Ομίλου, αποκλειστικά και μόνο σε όσους βρίσκονται εγγεγραμμένοι στην κατάσταση δικαιούχων ασφάλισης που είναι αναρτημένη στο site της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ όσοι έχουν προβεί σε ανακοπές, θα περιμένουν την τελεσιδικία της υπόθεσής τους για να ενταχθούν κι αυτοί στους πίνακες.

Ο Σύλλογός μας όμως υπενθυμίζει ότι υπάρχουν πολλά ακόμα θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης διευθέτησης:

• Τι έχει προβλεφθεί για την συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν μείνει εκτός πίνακα;
• Για ποιο λόγο οι εκκαθαριστές δεν δέχονται συναινετικά όσους έχουν κάνει ανακοπή για μη αναγγελθέντα συμβόλαια την στιγμή που οι ίδιοι επισήμως και εγγράφως είχαν υποσχεθεί την αποδοχή τους; Σήμερα όχι μόνο δεν τους αποδέχονται αλλά καταθέτουν ειδικές ακριβοπληρωμένες γνωματεύσεις στρεφόμενοι εναντίον τους.
• Για ποιο λόγο προσεπικαλείται το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής στις δίκες; Μήπως για να τεθούν εκτός πίνακα κάποια συμβόλαια τα οποία έχουν μεγάλες αξίες εξαγοράς, μέσω διασταλτικών ερμηνειών των νόμων;
• Για ποιο λόγο δεν ενεργοποιείται ταυτόχρονα ο αποζημιωτικός μηχανισμός του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής μέσω του οποίου θα αποδοθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων στους δικαιούχους;
Μετά από 7 χρόνια πολυμέτωπου αγώνα χαιρετίζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται προς την οριστική διευθέτηση του ζητήματος. Παραμένουμε όμως πολύ επιφυλακτικοί έως ότου αρθούν όλα τα προαναφερθέντα εμπόδια και αρχίσουν οι συνολικές αποζημιώσεις των ασφαλισμένων βάσει των ισχυόντων νόμων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

Μπείτε εδώ για να βρείτε το συμβόλαιό σας στην κατάσταση δικαιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος
https://liqportfolios.bankofgreece.gr:63747/Default.aspx
Διαβάστε εδώ τις οδηγίες για την διανομή των προκαταβολών στα συμβόλαια των δικαιούχων
http://www.aspispronia.gr/sites/default/files/field/file/ΟΔΗΓΙΕΣ%20ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ%20ΔΙΑΝΟΜΩΝ.pdf
————

Σχετικά με απορίες

Σχετικά με τις απορίες που έχουν εκφραστεί ως τώρα για τις διαδικασίες καταβολής δικαιολογητικών για τις προσωρινές διανομές σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Τα δικαιολογητικά πρέπει να τα συμπληρώσει το πρόσωπο που έχει ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων Απαιτήσεων από Ασφάλιση Ζωής ή το πρόσωπο, το οποίο αναγνωρίζει ως δικαιούχο τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να πιστοποιήσετε τα συμβόλαιά σας.
Τα δικαιολογητικά μπορείτε να τα πάτε στα γραφεία της εταιρείας Βασ. Σοφίας 60 & Παπαδιαμαντοπούλου, Αθήνα 11528 (μετρό Μέγαρο) αλλά προτιμότερο είναι να τα στείλτε συστημένα ή με courier προκειμένου να αποφύγετε τον συνωστισμό
Στην κατάσταση δικαιούχων όπως δεκάδες φορές έχουμε ανακοινώσει και διαμαρτυρηθεί έχουν ενταχθεί μόνο όσοι έχουν κάνει αναγγελία της απαίτησής τους. Όλοι οι υπόλοιποι έμειναν εκτός πίνακα και έπρεπε να κάνουν ανακοπή. Όσοι ενημερώθηκαν τώρα και δεν έχουν παρακολουθήσει τις εξελίξεις, μπορούν να περιμένουν τις τελεσίδικες αποφάσεις των εκπροθέσμων ανακοπτόντων. Εφόσον αυτοί δικαιωθούν ίσως θα μπορέσουν να καταθέσουν κι αυτοί ανακοπή παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τις εμπρόθεσμες ημερομηνίες.
Όσοι έχουν κάνει ανακοπή διότι τους αναγνωρίστηκε μικρότερο ποσό από αυτό που δικαιούνται, θα λάβουν προκαταβολή από το ποσό που αναγράφεται στον πίνακα και για το υπόλοιπο θα περιμένουν την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου
Η υπεύθυνη δήλωση περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία ταυτοποίησης που χρειάζονται για την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους
Τα χρήματα που θα διανεμηθούν δεν εξανεμίζουν το απόθεμα των ανακοπτόντων. Γι αυτούς έχει κρατηθεί απόθεμα κι αν κερδηθούν οι ανακοπές θα γίνει αναλογική διανομή και σε αυτούς.
Όσοι έχουν παραπάνω από ένα συμβόλαιο θα κάνουν για κάθε ένα χωριστή υπεύθυνη δήλωση αλλά θα τις βάλουν στον ίδιο φάκελο μαζί με ένα αντίγραφο ταυτότητας και μια φωτοτυπία ΙΒΑΝ λογαριασμού.

2021-04-17T07:13:50+02:00
This website uses cookies and third party services. Ok